- Reklama -

Thorntonovi ruply nervy. Měl by zmlknout, opřel se do generálního manažera

- Reklama -

Útočník San Jose Sharks Joe Thornton se rázně ohradil vůči vyjádřením generálního manažera klubu Douga Wilsona. „Měl by zmlknout,“ řekl v pátek ráno pětatřicetiletý veterán novinářům.
Kořeny tohoto sporu sahají do loňského léta, kdy bylo Thorntonovi odebráno kapitánské céčko. Wilson se k celé záležitosti vrátil během čtvrtečního setkání s fanoušky, kterým tento krok odůvodnil stresem, jenž už Thornton neunesl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítil jsem, jak na něj dopadá tlak a napětí. Posadil jsem si ho a řekl mu, že potřebujeme další hráče, jež by se naučili nést tohle břímě. Přijal to. Nelíbilo se mu to, ale pochopil to,“ sdělil Wilson příznivcům Sharks.
„Chci jen říct, že jsem tady každý den tvrdě dřel a nebyl na žádné dovolené. Doug by měl prostě přestat lhát a zmlknout,“ znělo kompletní Thorntonovo vyjádření.
„Jestli má (Joe) problém, ví, kde mě může najít. Rád si to s ním vyříkám. Fanoušci se mě zeptali a mou povinností bylo jim na jejich otázku pravdivě odpovědět. Nejedná se o nic, co bych už neřekl dříve,“ prohlásil Wilson krátce poté, co se s Thorntonovými slovy seznámil.

Doug Wilson (vlevo) a Matt Nieto

- Reklama -

„Máme před sebou 14 utkání a s nimi i hodně práce. Myslím, že kluci jsou zavázáni hrát a vítězit,“ okomentoval celou situaci svým vlastním pohledem hlavní trenér Todd McLellan.
„Pokud jde o Jumba (Thorntonova přezdívka – pozn. NHLnews), byl jsem s ním letos každý den a směrem k mladým hráčům, starším hráčům i trenérům se choval úžasně,“ dodal kouč.
San Jose vyhrálo čtyři z posledních pěti zápasů, na postupovou pozici mu ale stále schází tři body. To poslední, co by nyní potřebovalo, je spor uvnitř týmu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -