- Reklama -

Tihle Hextallové vás chytnou a nepustí

- Reklama -

Na jednom albu nabádají posluchače, aby nikdy nevěřili dívce, která nosí dres Mikea Richtera. Na dalším doporučují Jean-Sebastienu Giguereovi, aby si strčil někam svoji Conn Smythe Trophy, protože je robot. Na nejnovější nahrávce věnovali jednu píseň Sergeji Bobrovskému. Kanadská punková partička The Hextalls dokazuje, že hokej ji baví a život se nemá brát příliš vážně.
„Když jsme zakládali kapelu, brali jsme to jako vtip. Všichni máme smysl pro humor a v Kamloops, kde jsme žili, byla spousta kapel, které se braly až moc vážně. My chtěli zkusit hrát jen tak pro zábavu a být přitom lepší než tyhle vážné skupiny,“ popisuje vznik hudebního uskupení jeho zpěvák a frontman Devin Hextall.
thehextalls
Se slavným gólmanem a nynějším generálním manažerem Philadelphie není v příbuzenském poměru, ale fandil mu tolik, že převzal jeho příjmení a prosadil ho i jako název kapely. Ta vznikla v roce 1998, o čtyři roky později kvůli přestěhování svého lídra do Chicaga přerušila činnost. Když ale Hextall za další čtyři roky znovu změnil trvalé bydliště, dali se hoši opět dohromady. Z amerického státu Washington to do Vancouveru, kde žije zbytek sestavy, není zas až tak daleko.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Na Ronu Hextallovi jsem miloval jeho agresivní styl. Když jsme vybírali jméno pro kapelu, ostatním jsem ho prakticky vnutil. Byl jsem Ronem posedlý už od dětství,“ vysvětluje.
Projevuje se to i v textech, které skládá. Když čerpá inspiraci z hokejového prostředí, jen málokdy chybí zmínka o některém z maskovaných mužů. A tak ve výše uvedené písni o Giguereovi vystupují Garth Snow a Grant Fuhr (který bývalému gólmanovi Anaheimu rozbije ústa, pokud by se snad JSG dostal do brankářského nebe), jinde zas autor s úžasem zjišťuje, že jeho matce se líbí Andy Moog. Jedna skladba je zasvěcena přímo Hextallovi.
4754573151_9a3a8c74ce_b
Na sportovní notu dokážou Hextallové přeladit i taková témata, jako je vyznání lásky, jak dokládají názvy písní „(I’d Take An) Al McInnis Slapshot In The Balls For You“ nebo „(I Don’t Want to Play) Tiger Woods (Without You)“.
Přiloženou hudební ukázkou se vracíme na začátek našeho článku. Hrdina písně, kterého dívka pozvala na zápas NY Rangers, skončí po několika pivech utopený v moři modrých dresů příznivců Jezdců, přesto si je jednou věcí stoprocentně jistý: „Na světě není tolik piva, aby mě přinutilo fandit New Yorku.“
Foto/Photo by: thehextalls.com a Wikipedia

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -