- Reklama -

Timonen se možná vrátí mezi Flyers

- Reklama -

V pondělí si Kimmo Timonen na ledě chicagské arény United Center splnil svůj sportovní sen, když jako druhý v pořadí ze všech hráčů Blackhawks pozvedl nad hlavu slavný Stanley Cup. Ještě na ledě pak v rozhovoru se zástupci médií a před všudypřítomnými fotografy oznámil konec aktivní kariéry.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přemýšlení o své nejbližší budoucnosti si chtěl nechat na léto, uprostřed pohárových oslav ho však oslovil generální manažer Philadelphie Ron Hextall. Ten by se rád s Timonenem sešel, aby s ním probral možnosti jeho návratu do organizace Flyers.
„Něco takového by mě skutečně zajímalo,“ uvedl Timonen v rozhovoru pro CSN Philly. „Samozřejmě, že se chci vrátit do Philadelphie a alespoň pár let tam žít. Letci mají v mém srdci výjimečné místo. Je to skutečně skvělá organizace, ve které jsem strávil několik fantastických let.“
Čtyřicetiletý rodák z Kuopia odehrál za Philadelphii sedm sezón, tedy jen o jednu méně než ve svém prvním působišti v National Hockey League – v Nashvillu. Žádné další kluby v NHL nepoznal. Dres Flyers oblékl v 519 zápasech, ve kterých nasbíral 270 bodů za 38 branek a 232 přihrávek.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Pokud bychom se domluvili na něčem, co by bylo výhodné pro obě strany, tak by mě to určitě zajímalo,“ řekl Timonen. „Až se vrátím domů, promluvím si s Ronem Hextallem a uvidíme, co z toho vyplyne. Momentálně nemám žádné plány. Chci si trochu orazit. Mám za sebou 25 nebo 30 bláznivých let. Musím si pořádně rozmyslet, jaký bude můj další krok.“
Timonen ukončil svou kariéru v NHL po 16 sezónách, 1108 zápasech v základní části (117+454) a dalších 105 v play off (4+31). O jeho návratu do klubu z „města bratrské lásky“ v nějaké manažerské funkci se rozhodne v nejbližších dnech.
„Ještě jsem s ním o tom nemluvil. V takových případech považuji za lepší nechat hráče v klidu doslavit. Až se vrátí (do Philadelphie), sedneme si, všechno probereme a uvidíme, jakým směrem se budou rozhovory ubírat,“ uzavírá GM Letců Ron Hextall.
Foto: Icon Sortswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -