- Reklama -

Tlustý přichází za Pavelcem do Winnipegu

- Reklama -

V Carolině byl jedním ze žhavých kandidátů na přestup a výměny se také dočkal – a to ještě relativně dlouho před uzávěrkou. Jiří Tlustý je ode dneška novým spoluhráčem Ondřeje Pavelce a Michaela Frolíka (jeho jméno jsme v titulku nezmínili záměrně, protože se pro změnu hovoří o jeho odchodu od Jets). Za rodáka ze Slaného Winnipeg nabídl výběr ve třetím kole draftu 2016 a podmíněnou šestou volbu při letošní dražbě mladých hokejových talentů.
Pokud se Tryskáči dostanou do play off, budou Hurricanes vybírat už v pátém kole.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jets, kteří se od stěhování z Atlanty do vyřazovacích bojů nepodívali, momentálně drží na západě jednu z divokých karet. V Centrální divizi jim patří čtvrté místo, na nepostupové příčky v konferenci mají pětibodový náskok. K získání kvalitního útočníka je mimo jiné tlačila i skutečnost, že jim bude ze zdravotních důvodů nějakou dobu chybět Blake Wheeler, který byl zapsán na listinu zraněných.
Tlustý se loučí s Raleigh pět roků a necelé tři měsíce poté, co do Caroliny přišel z Toronta výměnou za Phillipea Paradise. Za Hurikány odehrál více než tři sta utkání, jeho celková bilance v NHL čítá 86 branek a 79 asistencí z 396 startů. Z obou svých předchozích působišť se zná se současným trenérem Tryskáčů Paulem Mauricem.
Mimochodem, když pod ním v říjnu 2007 nastoupil v NHL poprvé, vstřelil Pittsburghu dva góly. Povede se mu zítra proti St. Louis stejně dobře, aby mohl případně ještě atakovat svůj rekord 23 branek ze zkráceného ročníku 2012-13? K jeho vyrovnání Jiřímu Tlustému ještě deset tref do černého chybí.
Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -