- Reklama -

To bylo o fous! Michálek zasáhl na brankové čáře

- Reklama -

Ten bod navíc, které jim v pondělí přisoudila hokejová fortuna, Kojotům zřejmě postup stejně nezajistí – od vysněné osmičky je dělí mnohem, mnohem víc. Pokud by se ale do play off přece jen dostali, utkání s Chicagem k tomu určitě přispěje vrchovatou měrou.
Poslední minuta nastavení přinesla učebnicový příklad využití pravidla, že gól není uznán, pokud kotouč celým objemem nepřekročil brankovou čáru. Hráči Blackhawks po střele Andrewa Shawa z levého kruhu už zvedali ruce nad hlavu, jenže Zbyněk Michálek dokázal puk na poslední chvíli, už prakticky zpoza čáry, vyškrábnout. Přezkoumání celé situace u videa potvrdilo, že branka nepadla, utkání se dohrálo za stavu 2:2 a Antoine Vermette ve třetí sérii samostatných nájezdů zajistil Arizoně vítězství.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to těsné, a nejen tahle situace. Další dorážka zasáhla Smithovu hůl a Saad potom trefil břevno. Byla to hokejová zábava v té nejčistší podobě,“ pousměje se kouč Coyotes Dave Tippett.
Usmíval se i na svůj protějšek Joela Quennevillea, když svému dlouholetému příteli vysvětlovat, že gól opravdu nepadl. Trenér Jestřábů už v tak dobrém rozpoložení nebyl.
„Naživo to vypadalo, že to gól byl. Když si pustíte zpomalené záběry, můžeme o nich diskutovat a diskutovat… a v úterý znovu. Bylo to ohromně těsné, těsnější už to být nemohlo,“ opáčí Quenneville.
Jak se přidělený extra bod promítl do tabulek? Arizona má i přes vítězství čtrnáctibodovou ztrátu na Vancouver, který drží poslední divokou kartu, takže její šance jsou mizivé. Chicago si v Centrální divizi hlídá třetí příčku a ohrožuje spíš mužstva vepředu, než aby se muselo v obavách ohlížet za sebe. Na druhé St. Louis ztrácejí Blackhawks tři body.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -