- Reklama -

To není smutné blues. Havlát dostal smlouvu v St. Louis

- Reklama -

Co nevyšlo začátkem října ve Floridě, podařilo se o měsíc později v St. Louis. Martin Havlát byl po ukončení angažmá v New Jersey dlouho bez práce, neuspěl ani na zkoušce v přípravném kempu Panterů, ale stejnou možnost (už během rozeběhnuté sezóny) u Bluesmanů přetavil v roční dvoucestnou smlouvu za 600 tisíc dolarů. Pokud by byl český útočník přeřazen na farmu, vydělá si 200 tisíc.

Prvotní úkol pro českého útočníka je jasný, alespoň částečně zastoupit dlouhodobě zraněné Paula Stastnyho (zlomená noha, návrat nejdříve koncem listopadu), Jadena Schwartze (kotník, konec ledna) a Patrika Berglunda (rameno, začátek ledna). Blues ze stejného důvodu testovali také dalšího z bývalých hráčů New Jersey Dainiuse Zubruse, ale ten tolik štěstí jako Havlát neměl. Mladoboleslavský rodák býval v minulosti také častým návštěvníkem marodky, během čtrnácti sezón v NHL proto nasbíral pouze 788 startů. V nich ale prokázal své ofenzivní schopnosti, když nastřílel 241 branek a přidal 352 asistencí.


Místo na soupisce uvolnil Havlátovi mladý forvard Ty Rattie, jenž byl přesunut na farmu do Chicaga. Stejný osud včera potkal obránce Chrise Butlera, tahle zpráva je ale z klubového hlediska pozitivní. Znamená totiž, že se v sobotu vrátí do hry uzdravený Kevin Shattenkirk, který od 13. října nenastupoval kvůli problémům s třísly.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -