- Reklama -

Toews versus Kane, nerozlučná dvojka v ASG proti sobě

- Reklama -

fb-chicagoKdyž museli před středečním tréninkem Patrick Kane (na snímku) a Jonathan Toews (na snímku Getty Images) naklusat do kanceláře kouče Joela Quennevillea, vůbec netušili, co je čeká a proč si je kouč nechal zavolat. „Myslel jsem si, že máme průšvih,“ přiznává Kane, že měl trochu obavy, jestli nejdou s parťákem na kobereček.
Ve skutečnosti se ale nemohl více mýlit. Quenneville si oba lídry svého týmu zavolal, aby jim oznámil potěšující informace ohledně blížícího se All-Star Game, do kterého byli oba hráči vybráni fanoušky. Kouč Q jim chtěl osobně oznámit, že Toews byl jmenován kapitánem jednoho z All-Star týmů, zatímco Kane byl vybrán jako asistent druhého kapitána, Nicka Foligna. Už nyní je tedy jasné, že nerozlučná dvojka příští víkend nastoupí proti sobě.
Toews se v týmu potká s Ryanem Getzlafem a Rickem Nashem, kteří byli jmenováni jeho asistenty. Ve druhém týmu doplní dvojici Foligno-Kane ještě Drew Doughty. Zmíněné trojice pak budou v pátek 23. ledna společně „draftovat“ ostatní nominované hráče, ze kterých budou vybírat, koho chtějí do svého týmu. O den později čekají účastníky dovednostní soutěže v rámci All-Star Skills Competition, v neděli je pak na programu samotné utkání All-Star Game.

„Bude to skvělé. Jsem z té příležitosti nadšen, bude zábava být součástí něčeho takového, už to tu dlouho nebylo,“ svěřil se Ryan Getzlaf. To Nick Foligno se také těší, nicméně před víkenem All-Star cítí určitý tlak. Byl jedním z překvapivě nominovaných, hraje se v „jeho“ městě a navíc byl zvolen kapitánem, opět pro mnohé překvapivě. „Díval jsem se na seznam hráčů a ať si vyberu kohokoli, nemůžu udělat chybu. Doufám, že vyberu dobrý tým a pokusíme se vyhrát,“ řekl.
Jakmile byla jména kapitánů oznámena, začali u nich hráči lobovat. „Brent Seabrook mi říkal, ať nedopustím, aby byl vybrán jako poslední. Uvidíme, jak to půjde,“ směje se Toews. „Je to cool. Nečekal jsem to a je to pro mne pocta. Bude zábava sedět tentokrát naproti Patrickovi,“ dodal.
Tahle dvojka to spolu táhne už osm let a za tu dobu dokázala dvakrát vyhrát Stanley Cup. Přesto to pro ně nebude úplně nová zkušenost, že se postaví proti sobě. Kanaďan a Američan se totiž střetávají na mezinárodních turnajích typu ZOH.
Dá se čekat, že parťáci si nic nedarují a vzájemné soupeření se neobejde bez pořádného hecování. „Určitě. Bude to z obou stran a bude to sranda. Spousta lidí si ze mě utahovala, když byl minule na draftu vybrán přede mnou, i tentokrát si k tomu jistě něco řekneme,“ těší se Toews.
Naposledy si prý vybíral hráče do týmu při fantasy hokeji, který jako mladý rád hrával. Také Drew Doughty si vybavuje, kdy si naposledy vybíral hráče do týmu. Bylo mu tehdy asi čtrnáct a hrál zrovna venku hokej s kamarády. Podle zadáka L.A. nebude hrát při draftu roli nějaká konkrétní strategie.
„Myslím, že prostě budeme draftovat kluky, se kterýma bude zábava být na ledě. Nebudu se snažit dát dohromady nejsilnější hokejový tým. Pokusíme se sestavit takový tým, se kterým bude legrace v kabině a taky zábava na ledě. Znám většinu kluků, co tam budou, a jsem si jist, že spoustu z nich si vyberu. Rád se ale potkám i s novými tvářemi. V určitou chvíli dojde i na mého spoluhráče Anžeho Kopitara, tak uvidíme, jak to bude probíhat“ představil své plány na draft Doughty.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -