- Reklama -

Tohle je moc, ozvala se NHLPA. Trest pro Wilsona považuje za přísný

- Reklama -

Útočník Capitals Tom Wilson si hned zkraje sezóny vykoledoval pořádnou suspendaci za nebezpečný zákrok na Oskara Sundqvista. Faul z přípravného duelu s Blues jej má stát rovných dvacet zápasů. Přísný trest se ale nelíbí hráčské asociaci NHLPA, která se proti verdiktu ligy odvolala.

O osudu opakovaně trestaného hráče tak bude muset rozhodnout komisionář Gary Bettman. Ani v případě jeho schválení původního výroku disciplinární komise, však nemusí házet Wilson flintu do žita. NHLPA by se totiž mohla ještě obrátit na nezávislého arbitra.
Wilsona se zastali i spoluhráči z washingtonské kabiny. T.J. Oshie například poukázal na zákrok Brada Marchanda, který ve středu napadl Larse Ellera (video ZDE). Bostonský provokatér přitom nebyl nikterak dodatečně potrestán.




„Tomovo jednání se stalo na ledě a bodyčekoval hráče, který měl milisekundy před zákrokem puk. A pak vidíte takovou zbabělou ránu, jakou inkasoval Lars,“ postěžoval si Oshie pro agenturu AP.
Ještě ostřeji se k verdiktu Oddělení hráčské asociace NHL vyjádřil Devante Smith-Pelly. Wilsonův parťák z útoku jej označil za „hovadinu“.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -