- Reklama -

Tomáš Jurčo podepsal novou smlouvu s Detroitem

- Reklama -

Tomáš Jurčo bude i nadále oblékat dres Detroitu. Slovenský útočník podepsal s Red Wings dvouletou smlouvu. Podmínky nového kontraktu vedení amerického celku dosud oficiálně nezveřejnilo, podle zdroje MLive.com bude mít Jurčo celkový příjem 1,8 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaadvacetiletý rodák z Košic se stal 1. července chráněným volným hráčem poté, co mu vypršel tříletý nováčkovský kontrakt za 2,13 miliónu dolarů. V minulé sezóně si vydělal 767 tisíc USD. Jeho nový průměrný roční příjem bude činit 900 tisíc dolarů.
Za velkou louži se Jurčo vydal v roce 2009. V první zámořské sezóně se dostal do nominace na nejlepšího nováčka juniorské QMJHL. V další vylepšil své maximum ze základní části o pět bodů na 56 kanadských bodů, v play off pak výrazně přispěl k zisku Prezidentova poháru a poté byl se čtyřmi brankami nejlepším střelcem Memorial Cupu, který Saint John tehdy vyhráli.
Rudá křídla draftovala Jurča v roce 2011 ve druhém kole z 35. místa. Od svých devatenácti let hrál v American Hockey League na farmě Detroitu v Grand Rapids Griffins. Debut v NHL absolvoval 16. prosince 2013 v utkání proti Tampě Bay Lightning. V poslední sezóně odehrál 63 utkání s bilancí 3+15.
„Pravděpodobně prošel našim systém o něco rychleji, než jsme chtěli. Stalo se to kvůli zraněním některých hráčů před dvěma lety,“ uvedl Ken Holland v rozhovoru list Detroit Free Press. „Přišel do prvního týmu a měl kvalitní statistiky. Do sestavy se vrátil i v posledním ročníku a myslím si, že když jste tak mladý a zažijete takový úspěch, těžko ho znovu dosahujete. Líbí se nám jeho rychlost. V juniorské lize byl produktivní a bodoval i v druhé polovině nováčkovské sezóny v AHL.“
185 centimetrů vysoký a 92 kilogramů vážící hokejista odehrál v základní části NHL prozatím 99 utkání, ve kterých zaznamenal 33 kanadských bodů za 11 branek a 22 asistencí. V 10 utkáních play off si připsal dva body (1+1).

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -