- Reklama -

Tomáš Nosek bude i nadále působit v organizaci Rudých křídel z Detroitu

- Reklama -

Český útočník Tomáš Nosek prodloužil o dva roky smlouvu s Detroitem. Třiadvacetiletý odchovanec Pardubic působí v zámoří dva roky, které z valné části strávil na farmě Red Wings v nižší profesionální soutěži American Hockey League.
Zástupci obou stran se v pátek dohodli na kontraktu, který je v prvním roce dvoucestný, ale následující sezónu už je jednocestný. V příštím ročníku bude Nosek brát v případě působení v National Hockey League 575 tisíc dolarů a při hraní v AHL 175 tisíc dolarů. V ročníku 2017-18 si vydělá 650 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kariéru za velkou louží mohl Nosek odstartovat už v roce 2011. Činovníci Red Wings tehdy vážně uvažovali o tom, že si jeho služby zajistí na draftu. Nakonec si jej ale nevybrali. Noska ovšem nezískal ani žádný jiný klub a talentovaný útočník nakonec přece jen skončil v Detroitu, jemuž se upsal jako volný hráč v polovině června 2014.
Na Noskově angažmá měl podle všeho zásluhu i bývalý obránce Rudých křídel Jiří Fischer, který po předčasném ukončení aktivní kariéry v klubu působí. A s Noskem se potkal u juniorské reprezentace, kde byl před lety asistentem. V zámořském tisku svého krajana tehdy značně chválil.


Celý ročník 2014-15 odehrál Nosek v týmu Grand Rapids Griffins. V 55 zápasech nasbíral 34 bodů za 11 branek a 23 přihrávek. Ve 12 utkáních play off dal dva góly a připojil pět asistencí. Letos oblékl dres Griffins v 70 zápasech a do statistik si připsal 15 branek a shodný počet přihrávek.
„Je to chlapík, kterému trenér Jeff Blashill hodně věří, protože ho trénoval v AHL ( 2014-15) a viděl, jak hraje zodpovědně,“ uvedl na adresu urostlého forvarda (výška: 191 cm, váha: 95 kg) asistent generálního manažera Detroitu Ryan Martin. „Nemá sice oslnivé statistiky, ale náš trenérský tým důvěřuje jeho defenzivním schopnostem. Tomáš umí být na správné straně puku a dobře hraje v oslabení.“
V závěru loňského prosince se Nosek dočkal debutu v nejslavnější hokejové lize světa. Dveře do sestavy mužstva z Hockeytownu mu otevřelo zranění Dylana Larkina. Po odehrání šesti zápasů byl zase vrácen na farmu do Grand Rapids. Pardubický odchovanec při svém premiérovém pobytu u prvního týmu Red Wings vyšel bodově naprázdno.
„Je to hráč, od kterého očekáváme, že se v přípravném kempu popere o místo v základním kádru. Musí ještě zesílit,“ sdělil Martin.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -