- Reklama -

Tomáš Plekanec bude i v příštích letech oblékat dres Montrealu

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Český útočník Tomáš Plekanec se dohodl na podmínkách nového kontraktu s Montrealem. V první červencový den příštího roku se tak nestane nechráněným volným hráčem. Podle informací TSN se jedná dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 12 milionů dolarů.
V sezóně 2016-17 si Plekanec vydělá sedm milionů dolarů, v následujícím roce klesne jeho příjem na rovných pět mil. dolarů, což je stejná částka, jaká postupně doputuje na Plekancovo bankovní konto v průběhu letošního ročníků.
„Jsem šťastný za Tomáše. Vyrostl v naši organizaci,“ komentoval podpis smlouvy hlavní kouč Canadiens Michel Therrien. „Je to skutečný profesionál a dobrý příklad pro mladé hráče,“ dodal.
Do letošní sezóny vstoupil Plekanec ve výborné střelecké formě. V pěti utkáních vsítil čtyři branky. Gólem v sobotním duelu s Bostonem zaokrouhlil svoji bilanci z NHL na 500 bodů. Tuhle metu dosáhl Plekanec jako jednadvacátý z Čechů.
„Tomáš je hodně univerzální. Potřebujeme mít v týmu takové hokejisty. Je pro nás velmi důležitým hráčem,“ uvedl na adresu svého svěřence Therrien.
Kladenského rodáka draftoval Montreal v roce 2001 jako celkově 71. hráče v pořadí. Do NHL poprvé krátce naskočil v sezoně 2003-04 a od té doby za jiný klub v prestižní lize nehrál. Přestože je v NHL ceněný i pro své defenzivní schopnosti, v 766 zápasech základní části vstřelil 206 gólů a na 297 jich přihrál. V 81 startech v play off přidal 15 branek a 31 asistencí.
„Jsem šťastný, že je to vyřízené a vím, že budu v Montrealu i další dva roky,“ uvedl Plekanec v rozhovoru pro list Montreal Gazzette. „Není lepší místo, kde vyhrát Stanleyův pohár, než právě tady. Jsem v Montrealu celou kariéru a s mužstvem, které máme, je šance, že něčeho v příštích letech dosáhneme.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -