- Reklama -

Tomáš Plekanec posílí národní tým. Obrovsky mu věřím, říká Růžička

- Reklama -

Konec spekulacím. Poslední volné místo na soupisce českého týmu pro mistrovství světa zaplní útočník Montrealu Tomáš Plekanec.
„Je to hráč, na kterého jsme čekali, obrovsky mu věřím. Chci, aby zítra hrál,“ prohlásil v pátek odpoledne kouč Vladimír Růžička.
Do sestavy se naopak nedostanou obránce Michal Kempný a pravé křídlo Lukáš Radil.


 Statistiky Tomáše Plekance v NHL naleznete zde.


Trenéři domácí reprezentace přitom už před zápasem s Německem možnost příletu elitního forvarda Canadiens zavrhli.
„Už je pozdě. Myslím si, že kluci potřebují tři čtyři dny na to, aby se zaklimatizovali,“ uvedl minulý týden asistent trenéra Jaroslav Špaček. Názor realizačního týmu změnil až čtvrteční postup do semifinále.
Plekancovi skončila klubová sezona v noci na středu evropského času, do Prahy tak nemohl přiletět dříve. V Kanadě čekal, zda Češi zvládnou čtvrtfinálový duel proti Finsku. Podle reportérky České televize Hany Ježkové však již měl v české kabině připravený dres se jmenovkou.

- Reklama -


Dvaatřicetiletý kladenský odchovanec se řadí mezi srdcaře, kteří reprezentaci nikdy neodmítli.  Před dvěma lety dorazil po vypadnutí Montrealu pouze na dva zápasy světového šampionátu – poslední duel ve skupině a prohrané čtvrtfinále. Zlato z mistrovství světa mu přesto chybí, jeho největším úspěchem na mezinárodním poli je devět let staré stříbro z Rigy.
Plekanec se letos s Montrealem probojoval až do druhého kola Stanley Cupu. V něm však Canadiens nestačili na Tampu, které podlehli 2:4 na zápasy.
Titulní foto:  Lisa Gansky

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -