- Reklama -

Tootoo se mstil pěstmi, Jágr gólem. New Jersey vyhrálo nad Pittsburghem

- Reklama -

Čistého času neodehrál ani tři minuty a do střeleckých statistik se nezapsal, přesto spoluhráči a všichni přítomní cítili, že byl dnes jejich hlavní hvězdou. Jordan Tootoo prahnul po pomstě za faul na Jaromíra Jágra, kterým při minulém střetnutí Tučňáků a Ďáblů počastoval Roberto Bortuzzo hvězdu Devils.
Svůj terč si našel hned dvakrát. Poprvé ve 4. minutě druhé třetiny, a jelikož zřejmě nebyl spokojen, nabídl Tootoo fanouškům v Prudential Centeru o třináct minut později repete. Obě rvačky skončily pětiminutovým vyloučením pro oba bojovníky.
„Bez debaty to byl klíčový element,“ pochválil Tootooa generální manažer Lamoriello, který považoval rváčovo vystoupení za přidanou energii pro celé mužstvo. „Způsob, jakým to Tootoo provedl a načasoval. Lidé nemají krátkou paměť. Podle mého názoru to byl klíčový faktor utkání. Myslí si to asi i média, protože odehrál jen pár minut, ale byl jmenován třetí hvězdou večera.“
„Změnil zápas, měl být jmenován první hvězdou,“ dodal Jaromír Jágr.
Devils prohrávali 0:1, když se Tootoo poprvé opřel do Bertuzza. Krátce po jeho výstupu vyrovnali po trefě Travise Zajaca z přesilovky. Shodou okolností chvíli po jeho druhé boxerské vložce zvýšili domácí na 2:1. Jaromír Jágr projel jako za starých časů do útočené třetiny a z pravé strany nachytal Marca Andreho Fleuryho přesnou ranou pod vyrážečku. Na 3:1 uzavřel v závěrečném dějství Adam Henrique.
„Je to týmové úsilí,“ upozornil Tootoo. „Dělám to pro chlapy, vedle kterých sedím v šatně… Týmová hra vyžaduje hodně od každého, každý má svou specifickou roli. Nesnažil jsem se ho vyhledávat. Když přišel ten správný čas, šli jsme na to. Nakonec jsme získali dva body a o to šlo.“
New Jersey se tedy dovedlo Pittsburghu pomstít také výsledkově. Tým, který od poloviny listopadu vyhrál z dvaceti duelů jen čtyři, přidal v pondělí pátou výhru. Šlo o první triumf pod novým trenérským duem Oates – Stevens, kterému přímo na střídačce pomáhá Lou Lamoriello.
Oba týmy jsou decimovány zraněními. New Jersey má nyní na marodce devět mužů, Pittsburgh dokonce jedenáct! V NHL jde o dva týmy s největším počtem zraněných. Devils zapisovali jen od 26. prosince na listinu zraněných šest hráčů, mezi nimi i Martina Havláta a Patrika Eliáše, v Pittsburghu přibyli jako poslední mezi marody Thomas Greiss, Steve Downie a Patric Hörnqvist.
Robert Bortuzzo vs Jordin Tootoo – I. kolo

Robert Bortuzzo vs Jordin Tootoo – II. kolo

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -