- Reklama -

TOP 5 nadějí draftu 2019: Kirby Dach

- Reklama -

Fanda NHLUž tento pátek se uskuteční ve Vancouveru draft zámořské NHL. Tato burza nadějných hráčů může výrazně zamávat s budoucností klubů a změnit vývoj několika následujících sezon. Na scouty a generální manažery je vyvíjen obrovský tlak. Zmýlíš se? Tak končíš. Vždycky jde o hodně. Abyste byli co nejlépe informovaní, rozhodli jsme se vám představit pět nejlépe hodnocených nadějí, jak je určil prestižní časopis The Hockey News. Po Vasiliji Podkolzinovi je nyní na řadě Kirby Dach.
První, čím vás Kirby Dach zaujme, jsou jeho fyzické parametry. Kanadskému centrovi, který se narodil v lednu 2001, schází do dvou metrů pouhých sedm centimetrů a váží 90 kilo. Díky své postavě byl tento šikovný pravák v juniorském hokeji dominantní silou.

„Skvělá kombinace vzrůstu, síly a techniky. Zajímá ho především ofenziva, má jemné a rychlé ruce, umí najít volný prostor,“ můžete se o něm dočíst ve zprávě od ISS Hockey. V juniorské WHL odehrál už tři sezony, ve 133 zápasech nasbíral 129 bodů, převážně asistencí (91).
Dříve býval právě kvůli tomu, že málo střílí, kritizován. V uplynulém ročníku si tyto výtky vzal k srdci a jeho gólový účet meziročně nabobtnal ze sedmi na 25 přesných zásahů. Statistici mu napočítali o téměř sto střeleckých pokusů více než rok předtím. „Myslím, že je celkem podceňovaný bruslař. Také se domnívám, že ještě nedosáhl svého potenciálu, co se týče síly. Podle mě bude ještě silnější,“ domnívá se jeden ze skautů, kterého vyzpovídali novináři z The Hockey News.
Díky svému velkému rozpětí paží dokáže zatápět protihráčům na obou koncích kluziště. Občas mu však experti vyčítají trošku laxní přístup k plnění defenzivních povinností, což však u hráčů v jeho věku není nijak neobvyklé. Podle předpokladů by výhledově mohl plnit v některém z klubů NHL roli prvního centra. Dokáže naplnit svůj potenciál?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -