- Reklama -

Toronto Maple Leafs: Příští rok už to vyjde, brácho!

- Reklama -

Konec přinesl současně nový začátek. Když Marcus Johansson vstřelil v sedmé minutě prodloužení postupový gól pro Capitals, vyprodaný Air Canada Center ztichl, protože Maple Leafs právě skončili svoje účinkování v play off. Potom ale začal spolu s brankářem Frederikem Andersenem aplaudovat. Diváci ví, že tenhle tým má budoucnost.
„Naskakovala vám z toho husí kůže. Jak hlasitá byla tahle aréna, i když jsme zrovna skončili,“ řekl útočník Toronta James Van Riemsdyk. „Věděli, jak daleko jsme došli a kolik úsilí jsme předvedli. Jsme hrdí, že můžeme hrát pro tohle město a tyhle fanoušky. Myslím, že nás s nimi čeká zářivá budoucnost.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hodně se toho v Torontu změnilo. Před rokem nedosáhl tenhle tým na play off, podesáté z jedenácti sezón. V ligovém pelotonu skončil beznadějně poslední, třicátý. Ani renomovaný trenér Mike Babcock, nejlépe zaplacený kouč v NHL, mu nedokázal pomoct.
Letos se podařilo zapracovat několik perspektivních mladých hráčů a mužstvo Javorových listů v play off nechybělo, přestože mu hodně odborníků nevěřilo. Mladí hráči nejsou zvyklí hrát tak dlouhou sezónu, měly jim dojít síly. Proti nejlepšímu základní části z Washingtonu nakonec odehráli vynikající a vyrovnanou sérii.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Všech šest zápasů skončilo rozdílem jediné branky. Pět z nich šlo do prodloužení, což je vyrovnaný rekord jedné série play off NHL. Capitals nastříleli 18 gólů, Maple Leafs 16. Na střely bylo Toronto dokonce lepší v celkovém poměru 213:211.
„Pořád nás čeká dlouhá cesta. Ale jdeme nahoru, určitě lezeme nahoru,“ řekl Nazem Kadri.
Opravdovou výhrou v loterii se stal pro Toronto Auston Matthews. Trenér Babcock ho nechal hrát centra, takže si dosyta užil hry s pukem i bez puku. Matthews přepsal nováčkovské historické rekordy klubu 40 brankami a 69 body. V obou kategoriích byl i nejlepším ligovým zelenáčem. V play off dal čtyři góly, což bylo také nejvíc mezi nováčky.

Jsou tu ale i další talentovaní hráči. Mitchell Marner, William Nylander, Connor Brown, Nikita Zajcev nebo Zach Hyman. V play off naskočil také další nováček Kasperi Kapanen a tři hráči, kteří ochutnali pohárové boje poprvé v životě – Connor Carrick, Martin Marinčin a Morgan Rielly.
„Viděli jste na vlastní oči, jak ti chlapi během play off vyrostli,“ řekl uznale trenér Caps Barry Trotz. S každou zkušeností v play off trochu vyrostete. Naučíte se tvrdosti, porozumíte hře. Naučíte se vůli a bojovnosti.“
„Tvrdý hokej,“ řekl Matthews. „Hráli jsme proti nejlepšímu týmu ligy. Přinutili jsme je sáhnout na dno. Hlavy jsme měli nahoře. Není to zrovna dobrý pocit, nicméně myslím, že můžeme být jeden na druhého hrdí,“ dodal k výkonu svého mužstva.
Naděje Toronta nejlépe popisuje situace ze závěru šestého utkání. Dva fanoušci, jeden v dresu Matthewse, druhý v dresu Marnera, si po něm plácli s maskotem Maple Leafs.
„Příští rok,“ řekl první.
„Příští rok, brácho,“ řekl druhý.
Ano. Možná už příští rok může být v Torontu po prvním kole všechno jinak.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -