- Reklama -

Toronto zvažuje změnu loga i dresů

- Reklama -

Podle zpráv, které se začínají objevovat na zámořských hokejových serverech, uvažuje vedení klubu Toronto Maple Leafs o změně svého loga a designovou proměnou by měly projít i dresy. S novou identitou by měl tým vstoupit do příští sezóny, kdy bude tradiční kanadský klub, založený v roce 1917 ještě pod názvem Toronto Arena, slavit 100 let svého působení v NHL.
Pokud se nynější informace ukážou jako pravdivé, tak by to byla první velká změna loga Maple Leafs po téměř 45 letech. Konkrétní změny ani rozsah grafických úprav zatím nejsou známy, nicméně designér Chris Creamer ze společnosti Sportslogos varuje před příliš razantní proměnou.
„Podle mého názoru by tým měl zachovat současný koncept kombinující bílou a modrou barvu a samozřejmě i emblém ve tvaru javorového listu, jehož design by měl být uzpůsoben převodu do velmi malého měřítka.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Varovným příkladem týmu, jenž se rozhodl přistoupit ke kompletní proměně loga, jsou podle Creamera New York Islanders. Klub používal identické logo po téměř čtvrt století v době, kdy Ostrované získali čtyři Stanley Cupy a fanoušci si tak k tomuto designu vytvořili silný vztah.
Po úpravě se na logu objevil rybář držící hokejku a hlavní barevnou kombinace sestávala z modrého, oranžového a šedozeleného odstínu. Příznivci týmu však na tuto rozsáhlou proměnu reagovali velmi negativně a staré logo bylo do dvou let zpět.
Útočník Leafs Joffrey Lupul si nemyslí, že jeho klub přistoupí k přehnaně razantním úpravám. „Myslím, že změny loga a dresů budou spíše dílčího charakteru. Jsem si jistý, že to bude pěkné a taky drahé,“ řekl v krátkém rozhovoru ohledně diskutovaného tématu.
Matthew Stasyna, jenž vyučuje design na prestižní Toronto Film School, označil současné zpracování loga Maple Leafs slovy „krásné, jednoduché a silné“, ale na druhou stranu respektuje úvahy o jeho modernizaci, která by měla více podporovat nynější filozofii týmu.
„Klub má mladé hráče a také nové vedení, což by se podle mého mělo odrazit i na grafice emblému, který by měl být moderní a zdravě drzý,“ řekl designér.
V souvislosti s tímto tématem uveřejnili kanadští a američtí sportovní novináři také krátký přehled, týkající se nejzásadnějších změn log týmů ze čtveřice v zámoří nejpopulárnějších kolektivních sportů:

NHL

Nejlepší změna: Logo Columbusu Blue Jackets se žlutou vosou v modré uniformě vojáka z období americké občanské války
Nejhorší změna: Už zmiňované logo New York Islanders s rybářem držícím hokejku

- Reklama -

MLB

Nejlepší změna: Návrat loga týmu Blue Jays k designu a barevnému schématu z dob vítězného tažení klubu ve World Series
Nejhorší změna: Logo Floridy Marlins (nyní Miami Marlins) s neonovým lososem a písmenem M v modré a žluté barvě

NBA

Nejlepší změna: Současné modernizované logo Atlanty Hawks v podobě červeného kruhu s jestřábem
Nejhorší změna: Logo Houstonu Rackets s červeným míčem, okolo kterého obíhá modrá raketa

NFL

Nejlepší změna: Úprava starého a trochu nepřehledného loga Bufallo Bills ze šedesátých let do novější podoby, kterou klub po menší změně používá dosud
Nejhorší změna: Logo týmu Cincinnati Bengals v podobě písmena B s tygřími pruhy, používané od roku 2004

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -