- Reklama -

Trade deadline je za námi. Kdo se stal vítězem a kdo poraženým?

- Reklama -

Erik Karlsson nakonec zůstává v Ottawě, ale před uzávěrkou přestupů došlo na několik hodně zajímavých výměn.
Některé týmy prováděly své tahy s předstihem, ty další zase čekaly až do posledních chvil. Několik celků si vedlo opravdu znamenitě, zatímco ostatní budou svých rozhodnutí později litovat.
Zde je krátký pohled na vítěze a poražené z uzávěrky přestupů 2018.

VÍTĚZOVÉ

Winnipeg Jets

Jets provedli výměnu, kterou nikdo nečekal, když do svého týmu ze St. Louis přivedli útočníka Paula Stastnyho. Jeho angažováním se Winnipeg proměnil z týmu v top ten do jednoho z favoritů letošní sezóny.
Samozřejmě, Stastny se v létě stane neomezeně volným hráčem, za kterého Jets obětovali několik voleb v draftu a mladíka Erika Foleyho. Jenže jeho dovednosti při důležitých vhazováních a schopnost přesně přihrávat se v playoff budou jistě hodit.
GM Kevin Cheveldayoff si zaslouží uznání za to, že dokázal využít krize St. Louis, aby do svého týmu přivedl produktivního útočníka. Winnipeg mu navíc bude vyplácet pouze 50% jeho sedmimilionového platu.

Tampa Bay Lightning

Steve Yzerman sice nedokázal přivést Erika Karlssona, ale z New Yorku přivedl slušnou alternativu v podobě Ryana McDonagha. Spolu přišlo i talentovaní křídlo v osobě J.T. Millera.
GM Tampy za tyto hráče zaplatil slušnou cenu, ale nebylo to tolik, kolik by odpovídalo jejich skutečné hodnotě. Oba tyto hráče může ihned zařadit do sestavy a oba se v novém týmu jistě dokážou prosadit.
Bolts doplnili svoji soupisku o dva důležité dílky, než se pokusí zabojovat o Stanley Cup. Obětovat museli dvě volby v draftu, mladíky Libora Hájka a Bretta Howdena a v neposlední řadě i Vladislava Naměstnikova. Ruský hokejista v této sezóně poprvé dosáhl na hranici 20 branek a nastupoval v první formaci vedle Stevena Stamkose a Nikity Kučerova.
Miller a Naměstnikov jsou si dovednostně velmi podobní. Ale získání Millera i McDonagha v jedné výměně bylo ze strany Steva Yzermana velmi chytrým tahem. Díky tomuto obchodu ušetřili Lightning několik voleb v prvních kolech draftů i někoho z dvojice Michail Sergačev / Brayden Point, které by museli obětovat v případě získání Erika Karlssona.

Detroit Red Wings

GM Ken Holland sice nedokázal prodat Mika Greena, ale výměna Tomáše Tatara k Vegas Golden Knights byla chytrým tahem. Díky tomu Detroit získal tři volby v draftech – prvním, druhém a třetím kole.
Tatar je šikovný útočník, který jistě posílí ofenzívu Vegas, ale za tuto cenu zřejmě nestojí. Přece jenom se slovenský hokejista nikdy nedostal přes hranici 29 branek a jeho smlouva bude trvat ještě tři roky s platem 5,9 mil. dolarů.

- Reklama -

PORAŽENÍ

Buffalo Sabres

Sabres sice dokázali vyměnit útočníka Evandera Kanea, jenže protihodnota, kterou za něj obdrželi, byla opravdu velmi nedostačující.
Buffalo za něj dokázalo vyjednat pouze podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2019 (která se změní ve druhé kolo, pokud Kane po sezóně okusí trh s volnými hráči), volbu ve čtvrtém kole draftu 2020 a čtyřiadvacetiletého mladíka Daniela O’Regana.
Jak špatná tato výměna byla, si můžeme ukázat na příkladu Chicaga, které dokázalo i za Ryana Hartmana získat více než Buffalo za Kanea. Blackhawks za svého útočníka a volbu v pátém kole draftu vyjednali zisk mladého hokejisty Victora Ejdsella a volby v prvním a pátém kole draftu.

Vancouver Canucks

GM Jim Bennig prostě nezískal dost za Thomase Vaneka.
Canucks při obchodu s Columbusem nedokázali získat ani jednu volbu v draftu. Za rakouského hokejistu obdrželi pouze finského veterána Jussiho Jokinena a útočníka Tyleta Motteho.

Columbus Blue Jackets

Jackets mají velké problémy se střílením gólů, když pouze Arizona a Buffalo dávají méně branek, a mnoho se toho nezmění ani po této uzávěrce přestupů. Příchod Thomase Vaneka zřejmě nebude stačit. Čtyřiatřicetiletý veterán dal v této sezóně 17 branek v 61 zápasech.
Z Edmontonu přišel do Columbusu i Mark Letestu, ale ani on nebude oním útočným postrachem, který by Jackets tak potřebovali. K mání bylo několik elitních forvardů, ale tento klub nedokázal získat žádného z nich.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -