- Reklama -

Travis Zajac podstoupil operaci. Devils bude chybět hodně dlouho

- Reklama -

V polovině července podepsalo New Jersey tříletou nováčkovskou smlouvu s jedničkou letošního draftu NHL Nico Hischierem. Navíc generální manažer Ray Shero dokázal přivábit do týmu důrazného útočníka Briana Boylea a zkušeného zadáka Briana Straita. Nyní však vyšla na svět pro fanoušky Devils velmi nemilá zpráva.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeden z ofenzivních lídrů mužstva Travis Zajac se během přípravy na příští sezónu zranil. Kanadský hokejista si při cvičení v posilovně natrhl levý prsní sval a musel podstoupit operaci. Shero ve čtvrtek oznámil, že dvaatřicetiletý centr zmešká nejen přípravný kemp New Jersey, ale i značnou část nadcházející sezóny.


„Travis Zajac absolvoval dnes ráno operaci natrženého hrudního svalu, která dopadla úspěšně,“ uvedl ve svém prohlášení Ray Shero. „Chirurgický zákrok provedl Dr. Jonathan L. Glashow. Rekonvalescence by měla trvat přibližně čtyři až šest měsíců,“ dodal šéf klubu z amerického Newarku.
Zajac má svou profesionální kariéru pevně spjatou s New Jersey. V NHL za jiný klub nikdy nehrál, Devils ho draftovali v roce 2004 z 20. pozice. Do NHL poprvé vstoupil v sezóně 2006-07. Od té doby odehrál v dresu s rohatým logem 779 utkání v základní části soutěže. Na kontě má 435 bodů za 155 branek a 280 přihrávek. V play off zaznamenal 26 bodů (10+16) v 52 zápasech.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -