- Reklama -

Trejd, který by zachránil Chiarellimu kůži? Nakonec z něj před třemi roky sešlo

- Reklama -

Fanshop týmuPeter Chiarelli je dnes již bývalým generálním manažerem edmontonských olejářů. U týmu plném mladých nadějí vydržel tři a půl sezony. Vaz mu srazily nepovedené trejdy a tři domácí porážky v řadě. Kritizovaný byl především za to, že nepřivedl skutečně věhlasného obránce. Minulý týden vyšlo najevo, že k jednomu byl v minulosti velmi blízko.
Známý hokejový insider Elliot Friedman ve svém pravidelném sloupku 31 Thoughts totiž popsal dosud neznámou příhodu z draftu 2016. Oilers si byli vědomi svých rezerv v obranné části hry, takže sondovali situaci u New York Rangers, kteří hledali cestu k získání mladých nadějí do svého stárnoucího mužstva.


Chiarelli poptával tehdejšího kapitána Rangers Ryana McDonagha. Za svého klíčového beka, který v sezoně 2015-2016 získal 34 kanadských bodů a ve statistice +/- měl kladných 26 bodů, požadovali Rangers první volbu v draftu 2016 – čtvrtou celkově. Management týmu z Manhattanu si chtěl z bramborové pozice pojistit práva na Claytona Kellera.



Rangers si tehdy uvědomili, že jejich kádr začíná být za zenitem a že potřebuje nutnou přestavbu. V roce 2016 propadli v prvním kole play-off proti Pittsburghu v pěti zápasech. Spolehlivý obránce v ideálním věku byl jejich nejatraktivnější obchodní komoditou. Podle různých zdrojů se jej nejprve snažili nabídnout Coloradu za Nathana MacKinnona, případně Gabriela Landeskoga. Ani jednoho z nich se však Avalanche nechtěli vzdát.
Série trejdů
Chiarelli po krachu jednání s Rangers o několik dní později poslal do Devils Taylora Halla za Adama Larssona. Edmonton si ponechal čtvrtou volbu draftu, kterou využil na Jesse Puljujärviho, který se zatím naplno nezabydlel v NHL.

- Reklama -

Ryan McDonagh vydržel v New Yorku až do loňské uzávěrky přestupů, kdy putoval společně s J.T. Millerem do Tampy Bay za Libora Hájka, Bretta Howdena, první volbu draftu 2018 (Nils Lundquist) a podmíněnou volbu draftu v letošním roce.
Clayton Keller, původní terč Rangers, přišel na řadu při burze nadějí jako sedmý. Putoval do Arizony. Subtilní útočník vlétl v loňském ročníku do nejprestižnější hokejové soutěže ve velkém stylu a v plné porci utkání nastřádal obdivuhodných 65 bodů.
Byl by Edmonton s McDonaghem silnější?
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -