- Reklama -

Trenér Winnipegu se obořil na novináře, pak se omluvil

- Reklama -

Nedělní porážka Winnipegu s Calgary (1:4) odstartovala v kabině Jets pořádnou bouřku. Jelikož Jets prohráli už čtvrté utkání v řadě, novináři si nebrali servítky a kladli dost nepříjemné otázky. Například na odpovědnost, s jakou nastupují hráči do zápasů. Také na přístup celé kabiny.
Trenér Paul Maurice reagoval nezvykle podrážděně. „To přece není vůbec povinnost hokejistů, aby vám o tom vykládali!“ rozkřikl se na novináře. „Vůbec nemusí přijít a otevírat před vámi tuhle knihu, mluvit o čemkoli, co se děje v naší šatně.“
V dalším vyjádření byly dokonce vulgarismy. „Já vás v téhle zasr… místnosti rozpláču,“ křičel Maurice, který ale vzápětí raději přešel do mírnějšího tónu. „Poslouchejte, já chápu, že pracujete s tím, co dostanete, a vážím si toho. Ale odpovědnost celé šatny je v pořádku. Poradíme si s našimi problémy sami. Omlouvám se za tu podrážděnost…“ řekl na rozloučenou s médii.
Winnipegu se od samého úvodu sezóny nedaří. Jedinou výjimkou byl otevírací duel a vysoké vítězství 6:2 nad Arizonou, tedy bývalým Phoenixem. Pak přišla šňůra čtyř porážek. Nejprve 0:3 v San Jose, pak 1:4 v Los Angeles, 0:2 doma s Nashvillem a 1:4 s Calgary.
Kritika a vtíravé otázky se tak na hráče a managament Tryskáčů jenom valí. Především skóre za posledních 240 minut mají Jets hrozivé. Vstřelili pouze dvě branky, inkasovali třináct. Dvakrát vyšel Winnipeg střelecky úplně naprázdno, dvakrát vstřelil pouze jeden gól.
„Zdá se, že nemáme dost sebevědomí, abychom dokázali téhle bouřce a všem těmhle věcem čelit,“ řekl nedávno Blake Wheeler listu Winnipeg Sun. „Nedařilo se nám to už v minulosti, jakmile přijdou tyhle časy, začínáme jako tým panikařit a pak upadáme do ještě větších problémů.“
A že jsou to velké problémy. Po pondělním vítězství Edmontonu nad Tampou Bay spadl Winnipeg se dvěma body na úplně poslední místo v Západní konferenci. Dobrou zprávou a nadějí pro fanoušky je, že v úterý hrají Jets s Carolinou. Hurikáni zatím nevyhráli ani jeden zápas, oba dosavadní body získali po prohrách v prodloužení. Na východě jsou spolu s Buffalem nejhorším týmem.

Příští zápas v TV: New Jersey – NY Rangers, út/st 21. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.
- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -