- Reklama -

Trenére, pošli tam všechny naše kluky!

- Reklama -

Za lavičkou výběru Centrální divize při víkendovém Utkání hvězd bude sice stát Lindy Ruff, jehož Dallas měl v době uzavírání soupisek nejvyšší procento úspěšnosti při sběru bodů, ale na lavičce budou mít nejpočetnější zastoupení domácí Predátoři. Po donominování Jamese Neala místo zraněného kapitána Chicaga Jonathana Toewse obsadí čtyři z jedenácti možných míst.
A právě čtyři je maximální počet mužů, kteří se na ledě můžou objevit ve stejném dresu při turnaji hraném podobným způsobem, jakým v současné NHL probíhá prodloužení. Což dovedlo generálního manažera Nashvillu Davida Poilea k myšlence, že by trenér Ruff mohl poslat do akce všechny jeho svěřence najednou.

Teoreticky tomu nic nebrání. Pořadatelský klub posílá do akce brankáře Pekku Rinneho, obránce Romana Josiho a Shea Webera a již zmiňovaného Neala, což je kombinace, která by si určitě dokázala správně rozdělit role.
„Ruff má příležitost při formátu tři proti třem poslat na led čtyři hráče z jednoho týmu ve stejný čas. Snad to zkusí,“ přimlouvá se Poile.
Šéf Predators si vyzkoušel lobování už ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že Toews se nezúčastní exhibice ze zdravotních důvodů. K povolání náhradníka zbývalo ještě dost času, ale Poile horoval za nejlepšího střelce svého klubu s argumentem, že přítomnost Jamese Neala v sestavě přitáhne ještě větší zájem fanoušků z Tennessee.
„James je dalším výtečným doplněním soupisky pro All-Star Game, ať už z pohledu fanoušků nebo domácího týmu,“ říkal. „Prožívá skvělou sezónu a zaslouží si být pozván. Považuji za správnou věc, že Predators budou mít čtyři hokejisty na Utkání hvězd.“
Mimochodem, možná by vás mohlo zajímat, že když byli hokejisté Nashvillu v lednu nuceni dvakrát nastoupit do prodloužení, sázel jejich trenér Peter Laviolette většinou na defenzivní styl – tedy se dvěma obránci a jedním útočníkem. Roman Josi s Jamesem Nealem se párkrát ocitli na ledě spolu a několikrát zvlášť, Shea Weber příležitost nedostal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -