- Reklama -

Trenérský štáb Minnesoty posílí legendární obránce Scott Stevens

- Reklama -

Bývalý obránce Scott Stevens (na snímku vlevo) byl jmenován novým asistentem kouče Minnesoty Wild Bruce Boudreaua. Člen Hokejové síně slávy v Torontu se vrací k trenéřině po roce stráveném prací pro televizi, v minulosti byl asistentem v New Jersey.
Boudreau byl jmenován novým šéfem střídačky klubu ze St. Paul 7. května pouhých devět dní poté, co dostal padáka v Anaheimu. Minnesota mu nabídla čtyřletou smlouvu v hodnotě skoro dvanáct miliónů dolarů. Wild tehdy oznámili, že neprodlouží smlouvu asistentům Ricku Wilsonovi a Darrylu Sydorovi, které Stevens přichází nahradit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jeho odborné znalosti a zkušenosti budou pro nás skutečně velkým přínosem,“ uvedl Boudreau v rozhovoru pro list Minneapolis Star Tribune. „Je to jeden z nejlepších obránců v historii, který si okamžitě získá respekt. Každý klub by ho chtěl mít ve svých řadách, jenže Scott až doteď nebyl připravený opustit New Jersey.“
Stevens odehrál za Ďábly třináct sezón a jako kapitán dovedl tým ke třem triumfům ve Stanley Cupu (1995, 2000, 2003). V období 2012-15 byl součástí jejich trenérského štábu, nyní bude mít na starosti defenzívu Minnesoty.
„Tým Wild má velký potenciál,“ míní Stevens. „S obdivem sleduji kariéru Ryana Sutera. Je to všestranný obránce a v tomhle ohledu má za sebou jednu z nejvydařenějších sezón v kariéře. A právě to se mi na něm líbí. Ryan je zvyklý hrát hodně minut. Mám velkou radost, že ho tady máme.“
Stevens se v jednom týmu znovu setká s americkým křidelníkem Zachem Parisem, jehož si moc dobře pamatuje z New Jersey. Jednatřicetiletý rodák z Minneapolisu působil v týmu z Newarku mezi lety 2005-12.
„Je to nejtišší a nejskromnější člen Hokejové síně slávy, s jakým se můžete vůbec kdy potkat,“ uvedl Parise na adresu muže, jenž byl v roce 2000 vyhlášen nejužitečnějším hráčem play off. „Pomůže nám zlepšit hru v obraně a v oslabení,“ dodal.
V základní části NHL absolvoval Scott Stevens 1635 zápasů – více jich odehrál pouze Chris Chelios (1651). Do statistik si připsal 908 bodů za 196 branek a 712 asistencí. Ve vyřazovacích bojích nastoupil ve 233 utkáních, nasbíral v nich 118 bodů (26+92). K poslednímu zápasu v NHL nastoupil 14. ledna 2004 proti Pittsburghu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -