- Reklama -

Tři body do McDavida. Od návratu ze zranění je Jack Eichel jedním z nejlepších hráčů NHL

- Reklama -

Ten povzdech byl všeříkající. Když se Jacka Eichela v pondělí po utkání s Detroitem, kde vstřelil branku na 2:1, dotázali, co by si z téhle sezóny odpustil, nemluvil o svém zranění kotníku, které ho připravilo o spoustu zápasů. Promluvil o pětidenním únorovém volnu, po kterém se vrátilo do hry úplně jiné Buffalo. Sabres jdou od té doby od porážky k porážce a šance na play off mizí v dáli.
„Je to frustrující. Víc než cokoli jiného. Chceme být týmem pro play off. Chceme ho ochutnat,“ řekl Eichel. „Je to těžké, když se tam ani nedostanete…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve dvaceti letech se pořád učí, co se učí ostatní hráči v tomhle věku. Jak co nejlépe využít své schopnosti ve prospěch týmu. Trenér Dan Bylsma na něm vyzdvihuje především to, jak si vzal výsledky Sabres za své. Na výhry myslí víc než na vlastní statistiky.
„Bere si to s sebou na led v každém utkání,“ řekl Bylsma.
Eichel měl dobrou nováčkovskou sezónu, ve které nasbíral 56 bodů (24+32). Zahrál si za výběr Severní Ameriky do 23 let na Světovém poháru. 12. října v přípravném kempu se bohužel dostal do kolize se spoluhráčem Zemgusem Girgensonsem. Vážně si zranil kotník a zmeškal úvodních 21 zápasů základní části.
V období od svého návratu do NHL je osmým nejproduktivnějším hráčem ligy. Drží si průměr skoro bod na zápas. V 52 utkáních nasbíral 50 bodů (21+29). Na bránu vyslal 207 střel, což je nejvíc v NHL. Connor McDavid, který šel na loňském draftu před Eichelem, nasbíral za stejnou dobu 53 bodů.
„Vidíte tu matematiku, má super sezónu,“ řekl na adresu bývalého spoluhráče ze Světového poháru útočník Detroitu Red Wings Dylan Larkin.

Eichelův průměr 0,96 bodu na utkání je jedenáctý nejlepší v NHL. V plném počtu odehraných zápasů by nasbíral 79 bodů. „Je to známka toho, jak jako hokejista roste,“ míní trenér Bylsma. „Odrazil se od místa, kde skončil minulou sezónu a nejde jen o jeho ofenzivní hru. Zlepšuje se celkově,“ dodává.
Nejvíc na něm ale spoluhráči oceňují jeho snahu pomáhat týmu. „Chce vyhrávat hrozně moc,“ řekl forvard Sabres Matt Moulson. „Celou dobu výborně bruslí, bere si puk, nabízí se, chce tvořit hru…“
Sabres mají letos dobrou přesilovku a brankáře, slabší je oslabení a hra s pukem. „Jsme mladí,“ omlouvá mužstvo Eichel. „V týmu máme hodně výborných hráčů. Jdeme správným směrem. Musíme jen udělat další krok, abychom se dostali, kam chceme.“
„Chodíme každý den na led, tvrdě pracujeme, ale výsledky nejsou. Je to frustrující. Každý se musí na sebe podívat do zrcadla a říct si, co může udělat lépe. Jsou tu velká očekávání, každý se musí zlepšit. To je všechno, o co se snažím. Doufám, že to každý pojme stejně,“ uzavírá Eichel.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -