- Reklama -

Tři hráči NHL, kterým jejich otcové nasadili vysokou laťku

- Reklama -

Jít ve šlépějích svých rodičů může být občas velký problém. Očekávání v NHL jsou spolu s vyskou pozicí v draftu vždy vysoká. Obzvláště pak, pokud jste nositelem slavného jména. Tito tři hráči selhávají v pokusu o dosažení stejných úspěchů, jimiž se těšili jejich otcové.

SAM REINHART – PAUL REINHART

Embed from Getty Images
Paul Reinhart pravděpodobně nasadil laťku až příliš vysoko. Během jedenácti let v NHL zaznamenal v dresech Vancouveru Canucks a Calgary Flames 559 bodů v 648 utkáních. To je na obránce opravdu úžasný výsledek. Neustupující problémy se zády ukončily jeho kariéru, když mu bylo pouhých 30 let a stále dokázal podávat špičkové výkony.
Jako bývalá dvojka draftu Sam Reinhart nikdy nenaplnil svá očekávání. Prozatím zaznamenal 101 bodů v 201 zápasech NHL. Přestože je mu teprve 22 let, jeho nepříliš rychlé bruslení ho pravděpodobně připraví o možnost dosahovat podobných čísel, jaká vykazoval jeho otec.
Dobrou zprávou pro Sama je, že v hokejovém umění předčí své dva starší bratry Maxe a Griffina o pořádný kus.

ALEXANDER NYLANDER – MICHAEL NYLANDER

Embed from Getty Images
Útočník Toronta William Nylander je na nejlepší cestě, aby statistiky svého otce Michaela minimálně vyrovnal. Jenže nejmladší z hokejového klanu Alexander je teprve na začátku své kariéry.
Mladý útočník patřící organizaci Buffala má teprve devatenáct let, ale v 79 zápasech v AHL zaznamel nijak vyjímečných 34 bodů. Přestože pro Alexandera zbývá ještě dost času, aby svůj vývoj nasměroval správným směrem, jen těžko se dá věřit, že by v jedné sezóně NHL dokázal nasbírat 83 bodů, tak jak to zvládl jeho otec.

SAM GAGNER – DAVE GAGNER

Embed from Getty Images
Zatímco předchozí dva hráči jsou teprve na začátku své kariéry, Sam Gagner už platí za ostříleného veterána.
Osmadvacetiletý útočník nepodává špatné výkony, ale na bývalou šestou volbu v drafu, je přece jenom zklamáním. Během jediné sezóny nikdy nepřekonal hranici 50 bodů.
Na druhé straně jeho otec Dave platil v 80. a 90. letech minulého století za prvotřídního útočníka, který zaznamenal 488 bodů během 513 zápasů v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -