- Reklama -

Tři mladíci z Evropy, kteří by na MSJ neměli uniknout vaší pozornosti

- Reklama -

Na blížícím se MSJ nastoupí v evropských národních týmech několik mladíků, kteří by měli patřit k největším hvězdám turnaje. Zde jsou tři největší naděje, na které byste se během šampionátu měli zaměřit nejvíce.

RASMUS DAHLIN – ŠVÉDSKO

Embed from Getty Images
Předpokládaná jednička draftu 2018 by měla být jednou z hlavních hvězd nadcházejícího šampionátu.
Už nyní bývá přirovnáván ke krajanům Nicklasi Lidströmovi a Eriku Karlssonovi. Sedmnáctiletý Švéd splňuje všechny předpoklady k tomu, aby z něj vyrostl obránce, jenž bude ovládat průběh zápasu stejně jako zmiňované hvězdy.
Dahlin se účastnil i loňského šampionátu, když v národním dresu odehrál všech sedm utkání, ve kterých zaznamenal dva body za gól a asistenci. V této sezóně nastupuje za Frölunda HC, v jejíž dresu si prozatím připsal  11 bodů (5+6) ve 26 zápasch. Na to, že své osmnácté narozeniny oslaví až 13. dubna, je to skvělý počin.

EELI TOLVANEN – FINSKO

Embed from Getty Images
Osmnáctiletý zázrak z Finska už má zkušenosti z minulého juniorského šampionátu. V loňském draftu si ho ze 30. pozice vybrali zástupci klubu Nashville Predators a nyní by měl být jednou z největších ofenzivních hvězd týmu Suomi.
Podobně jako Andrej Svečnikov i Tolvanen dokázal zazářit v USHL, kde v ročníku 2016/17 nastřílel v dresu Sioux City Musketeers užasných 30 branek v 52 zápasech. Tuto sezónu nastupuje v ruské KHL za Jokerit Helsinki, kde už má na kontě 32 bodů (17+15) z 39 utkání.

ANDREJ SVEČNIKOV – RUSKO

Embed from Getty Images
Pokud bude Rasmus Dahlin zvlolen na draftu 2018 z prvního místa, je pravděpodobné, že ruský talent Andrej Svečnikov ho bude následovat.
Vysoký útočník je ryzím střelcem, jenž v týmu Muskegon Lumberjacks hrající USHL, zaznamenal 29 branek a celkově 58 bodů ve 48 zápasech minulé sezóny. Tento ročník nastupuje za Barrie Colts v OHL a zde již nasázel 14 branek v pouhých 16 utkáních.
Svečnikov zmeškal začátek této sezóny, ale nyní je zpět a zdráv. Na MSJ bude jistě velkým postrachem všech brankářů, kteří mu budou muset čelit a zastavovat jeho útočné výpady.

 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -