- Reklama -

Trofej pro Jágra, hokejový klub pro místní fanoušky? V Las Vegas se ve středu hraje o vysoký jackpot

- Reklama -

Posedmé za posledních osm let se nejlepší hokejisté NHL sejdou na slavnostním večeru v Las Vegas, aby se dozvěděli, kdo z nich je tím opravdu nejlepším. Tradiční ceremoniál, na kterém dojde k předávání individuálních ocenění, má ale letos pro město z nevadské pouště mnohem větší význam než v minulosti. Už odpoledne by se skupina investorů sdružená kolem Billa Foleyho měla dozvědět, zda uspěla se svým projektem na získání účastnického místa v NHL pro klub z „města hříchu“.
Teoreticky je ve hře ještě Quebec City, ale neoficiální informace hovoří jasně o tom, že výkonný výbor Rady guvernérů NHL doporučil širšímu shromáždění všech vlastníků k přijetí pouze nabídku z Las Vegas. Stejně tak jen málokdo pochybuje, že na dnešním zasedání Rady se najde dvoutřetinová většina, která tuto myšlenku posvětí.
Nový tým, jehož název zatím ještě nebyl určen (nejčastěji se ve spekulacích objevují varianty Black Knights a Aces), ale vstoupí do slavné soutěže nejdříve v sezóně 2017-18. Do té doby se na podstavcích pod každou  z individuálních trofejí NHL objeví dva nové štítky. Jaká jména budou na těch prvních, bude jasné už dnes večer.
Výsledky hlasování novinářů a ligových činovníků budou hodně zajímat také české fanoušky. Před rokem fandili Jiřímu Hudlerovi v boji o Lady Byng Trophy a jejich přání byla vyslyšena, letos budou držet palce Jaromíru Jágrovi. Ten už podruhé za poslední tři roky usiluje o Bill Masterton Trophy udělovanou za oddanost hokeji. Za soupeře má Matse Zuccarella z NY Rangers a Pascala Dupuise z Pittsburghu.
O nejvýznamnější cenu, tedy Hartovu trofej, se utkají Jamie Benn (Dallas), Patrick Kane (Chicago) a Sidney Crosby (Pittsburgh). První dva jsou také ve hře o Ted Linsay Award udělovanou samotnými hráči, místo Crosbyho je zde Braden Holtby. Washingtonský brankář může uspět také mezi muži svého řemesla, dvojí želízko v ohni má kromě něho a Kanea také Anže Kopitar z Los Angeles (Lady Byng Trophy a Selke Trophy).
Nominace na individuální trofeje za sezónu 2015-16:
Hart Trophy a Ted Lindsay Award: Jamie Benn (Dallas), Patrick Kane (Chicago), Sidney Crosby (Pittsburgh)/Braden Holtby (Washington)
Calder Trophy: Connor McDavid (Edmonton), Artěmij Panarin (Chicago), Shayne Gostisbehere (Philadelphia)
Vezina Trophy: Ben Bishop (Tampa Bay), Braden Holtby (Washington), Jonathan Quick (Los Angeles)
Norris Trophy: Brent Burns (San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Erik Karlsson (Ottawa)
Selke Trophy: Patrice Bergeron (Boston), Ryan Kesler (Anaheim), Anže Kopitar (Los Angeles)
Lady Byng Trophy: Aleksander Barkov (Florida), Loui Eriksson (Boston), Anže Kopitar (Los Angeles)
Bill Masterton Trophy: Jaromír Jágr (Florida), Pascal Dupuis (Pittsburgh), Mats Zuccarello (NY Rangers)
Mark Messier Award: Alexandr Ovečkin (Washington), John Tavares (NY Islanders), Shea Weber (Nashville)
Foundation Player Award: Mark Giordano (Calgary), Matt Martin (NY Islanders), P.K. Subban (Montreal)
Jack Adams Award: Gerard Gallant (Florida), Lindy Ruff (Dallas), Barry Trotz (Washington)
GM of the Year Award: Brian MacLellan (Washington), Jim Nill (Dallas), Jim Rutherford (Pittsburgh)
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -