- Reklama -

Trotz chce přesunout Ovečkina znovu na levé křídlo

- Reklama -

Většinu kariéry nastupoval na levém křídle. Loni ho trenér Adam Oates přesunul napravo, kde se mu docela dařilo. Od příštího ročníku plánuje nový kouč Washingtonu Barry Trotz vrátit Alexandra Ovečkina znovu spíš nalevo. Určitě začne na tomto postu tréninkový kemp.
V uplynulé sezóně zaznamenal 51 branek, což bylo nejvíc v celé NHL. Dohromady nastřílel jako pravý křídelník pod trenérem Oatesem 83 gólů ve 126 utkáních. V nadcházející sezóně se může stát leccos, přípravný kemp ale zahájí ruský snajpr na původním levém křídle.
„S nástupem do kempu inklinuji spíš k levému křídlu než napravo,“ řekl Trotz. „Pohybuje se na té straně lépe. Chci ho víc využívat na téhle straně. Chci ale také vyčistit určité jeho návyky v obranném pásmu, aniž bych mu bránil hrát jeho styl.“
Všeobecně se očekává, že Capitals se zlepší pod vedením Barryho Trotze v defenzivě. Ovečkin má zrovna co dohánět, loni byl s minus 35 body v předešlé sezóně třetí nejhorší v lize. Trenér ho chce naučit lépe bránit, určitě ho ale nechce omezovat v útočné hře.
„Věci, které Alex dovede jako hráč, ho nebudu učit,“ ujišťuje nový lodivod Capitals. „Něco takového ani nejde naučit. Určité věci ho ale naučit můžu,“ dodává jedním dechem.
Dosavadní setkání se svým elitním útočníkem prý vnímá pozitivně. „Vidím trochu odlišného Alexe Ovečkina,“ řekl Trotz. „Je klidný a soustředěný. Když lidi neznáte a neznáte situaci, je snadné soudit a dělat závěry. Když je poznáte, často zjistíte, že je to někdo úplně jiný. Vnímám ho hodně odlišně.“
Potěšující zprávou je, že Ovečkinovo pravé koleno, které si zranil v květnu na mistrovství světa v Bělorusku, je v pořádku. „Koleno mě netrápí,“ ujistil fanoušky. „Všechno je stoprocentní,“ dodal devětadvacetiletý rodák z Moskvy.

Foto: Amanda Bowen/ RRBG Photography

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -