- Reklama -

Trpělivost. Nehnat se do zbytečných akcí, zní z Pittsburghu

- Reklama -

Sidney Crosby nikdy nepatřil mezi hráče, kteří by nějak přehnaně pitvali svou vlastní hru. Nepotřebuje se zabývat každým detailem a zkoumat každé střídání, aby zjistil, co má příště zlepšit. Podobně to bylo také po neděli, kdy v prvním utkání s Ottawou zůstal mimo statistické zápisy a na bránu Senators vyslal jen dvě střely. Druhý zápas obou týmů je v plánu na pondělí.
„Nepotřebujete toho moc měnit. Někdy je to jen otázka provedení,“ řekl Crosby.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Když si přesto rozeberete jednotlivá střídání formace Crosbyho s Jakem Guentzelem a Bryanem Rustem, je vidět, že tahle řada neměla problém dostávat se do útočného pásma. Neměla problém ani strávit v něm nějaký čas. Možná to nebylo vždycky úplně rychlé a čisté, ale pár příležitostí tahle útočná formace měla.
Konkrétně Crosby vyzval ke skórování ve 28. minutě Jevgenije Malkina, to když rozhodčí signalizoval vyloučení hráče Ottawy a Pittsburgh hrál v šesti. Další pěknou akci předvedli o několik minut později Crosby s Guentzelem. Tahle dvojice měla v utkání několik pěkných momentů.
„Měli jsme svoje šance,“ tvrdí kapitán Tučňáků.
Penguins celkově ale neodehráli dobrý zápas. Prohráli o gól a při hře pět na pět je Ottawa přestřílela 32:17. Crosby skončil utkání bez bodu a při hře pět na pět vyslal mezi tyče Andersonovy brány jedinou střelu ve 4. minutě prodloužení.
„Myslím, že jsme jako útok byli během zápasu s pukem na holi trochu netrpěliví. Když jsme hráli s kotoučem, možná jsme se snažili až moc o nemožné akce,“ řekl Rust.
Nelze ale říct, že by to byl jen problém Crosbyho lajny. Stejně na tom byly i ostatní útoky a všech šest obránců. Nejvíc znát to ale bylo při snaze Ottawy neutralizovat Crosbyho a to zejména z pozice zpoza branky, odkud je obvykle hodně nebezpečný. Kapitán Pens se o to opět snažil, ale prakticky k ničemu se zpoza Andersonovy brány nedostal.
„Musíme rozpoznat, odkud se dají na hřišti tvořit šance a odkud ne,“ řekl trenér Pittsburghu Mike Sullivan. „Když to nejde, musíme zůstat na puku. Musíme se naučit trpělivosti. Musíme je přinutit vyplýtvat energii na naše bránění. Někdy si prostě musíte počkat do dalšího střídání. Důležité je netlačit na akce, které nemohou vyjít.“
„Odhodlaně brání, takže je to hlavně o střelbě a dorážkách. Vytvořit před brankářem provoz, stínit mu a tyhle věci. Nemusíme cokoli měnit, musíme se jen ujistit, že v šancích dost střílíme. A co nejvíc bojovat o dorážky,“ uzavřel za sebe Sidney Crosby.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -