- Reklama -

Tuhle ligu pořád může hrát, říká o Jágrovi Huberdeau

- Reklama -

Dalším, kdo vyjádřil překvapení nad tím, že Jaromír Jágr stále nemá smlouvu pro příští ročník NHL, je jeho bývalý spoluhráč Jonathan Huberdeau. Přidal se tak k Nicku Bjugstadovi a Alexandru Barkovovi, kteří Jágrovi popřáli hodně štěstí do další kariéry v NHL už dřív. Huberdeau byl Jágrovým spoluhráčem v útoku minulé tři sezóny na Floridě.
Také on si je jistý, že český veterán může ještě nějakému klubu NHL pomoct. „Určitě mu někdo dá šanci. Jsem si jistý, že tuhle ligu ještě může hrát,“ řekl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágr se stal loni druhým nejproduktivnějším hráčem historie National Hockey League. Aktuálně má na kontě 1914 bodů, první Wayne Gretzky jich má 2857. V počtu odehraných zápasů ztrácí Jágr na prvního Gordieho Howea už jen 56 utkání. K jeho překonání by mohla stačit jedna sezóna.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Huberdeau odehrál loni kvůli zranění achilovky jen 31 zápasů. Jinak hrál s Jágrem od jeho příchodu na Floridu společně v útoku s Barkovem. Ve středu znovu ocenil veteránův přínos hlavně mladším hráčům. Jeho legendární pracovní morálka navždy ovlivnila některé hráče Panthers.
„Pamatuji si, když přišel, že jsem nevěděl, co očekávat od hráče, jako je Jágr. Vždyť je to legenda,“ přiznal se čtyřiadvacetiletý útočník. „Může se o nás mladší hráče postarat? A on to udělal. Pomohl nám a zvýšil naše sebevědomí. Mě a Barkova naučil hrát na úrovni našeho potenciálu, pomohl nám s pracovní morálkou. Na konci tréninku nás nutil znovu bruslit. Je úžasné sledovat pětačtyřicetiletého chlápka, co všechno zvládne.“
Embed from Getty Images
Teď se těší na novou sezónu. Po loňském vážném zranění si uvědomuje, co před ním leží. Sice v právě skončené sezóně nasbíral ve 31 utkáních 26 bodů (10+16), nezastírá ale, že v achilovce stále pociťoval přetrvávající bolesti. Teď už je to mnohem lepší.
„Jsem stoprocentní,“ ujišťuje. „Léto mi opravdu pomohlo.“
Drobné náznaky samozřejmě bude cítit ještě dlouho. To je u takového zranění normální. Hlavně když nemá nohu v brusli. „Myslím, že u takového zranění to ucítíte mnoho let. Je to opravdu dlouhý proces. Na ledě je to ale dobré, prostě můžu hrát.“
Do příští sezóny svému týmu věří. Florida se loni nekvalifikovala do play off. Letos, když budou hráči zdraví a mužstvo povede nový kouč Bob Boughner, by mohlo být všechno lepší.
„Před dvěma lety jsme se dostali do play off, loni se toho proto od nás hodně očekávalo. Nepovedlo se to, ale tenhle rok je čas něco postavit a neohlížet se zpátky. Naším cílem je začít dobře a udělat play off,“ říká Huberdeau.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -