- Reklama -

Tuhle partu nic nepoloží, zní před sedmým zápasem z Edmontonu

- Reklama -

Do série druhého kola proti Anaheimu vstoupili hokejisté Edmontonu skvěle a ze soupeřova ledu si odvezli dvě výhry. Euforie se brzy rozplynula, když jim Kačeři oplatili stejnou mincí. Za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy měli Oilers našlápnuto k další venkovní výhře, jenže přišel nevídaný obrat Ducks v závěrečných čtyřech minutách. V prodloužení pak Anaheim dokonal obrat a vybojoval si vedení v sérii.
Pokud si někdo myslel, že tento kolaps zanechá na nezkušeném týmu Edmontonu výraznou stopu, spletl se. Svěřenci Todda McLellana zvládli šestý duel v Rogers Place ve velkém stylu, když už v úvodní třetině nasázeli soupeři pět branek a nakonec soupeře deklasovali 7:1. Pěti kanadskými body za tři branky a dvě asistence se na výhře podílel Leon Draisaitl.
„Potřebovali jsme někoho, kdo by dnes vystoupil z řady a vzal to na sebe. Leon to udělal, stejně jako to pro nás dělá celou sezónu,“ chválil německého spoluhráče po životním zápase Milan Lucic. „Najednou jsme v sérii prohrávali, ale prostě jsme nepřestali hrát náš hokej. Nikdo nepanikařil, v šatně byla výborná atmosféra. Zůstali jsme v klidu a to se nám vyplatilo,“ popisoval klima v kabině obránce Adam Larsson.
„Jsme lepší, než si lidé myslí. V prvním kole jsme prožili těžký zápas v San Jose, kdy jsme prohráli 7:0, a pak jsme další dva zápasy vyhráli. Myslím, že se nám nemůže přihodit nic, z čeho bychom se nedokázali oklepat,“ říká Mark Letestu, jeden z nečekaných střelců letošního play-off. „Dnes jsme to zase ukázali,“ vykládal spokojeně poté, co jeho tým odpověděl nejlepším možným způsobem na nešťastně ztracený duel číslo pět.
Bezprostředně po skončení pátého utkání bylo na edmontonských hráčích znát obrovské zklamání. Ztratit prakticky vyhraný zápas, to by zamávalo i s mnohem zkušenějšími borci. Po nějakém psychickém otřesu však nebylo v šestém duelu ani památky. Oilers na soupeře nastoupili s ohromnou chutí a myšlenky na konec sezóny si vůbec nepřipustili. Dnes se vracejí do Honda Center v Anaheimu, přesně tak, jak po pátém zápase slíbil jejich kapitán Connor McDavid.
„Věděli jsme, že se chceme do Kalifornie vrátit, a od prvního buly jsme si za tím šli,“ konstatuje Milan Lucic. „Tuhle psychickou odolnost sem přinesli naši trenéři. Todd McLellan je tu poměrně nový, ale ze své osobní zkušenosti s ním mohu říci, že má skvělý přístup,“ chválí kouče obránce Adam Larsson, jehož Oilers získali loni v červnu z New Jersey.
„Pak je to taky tím, jaké tu máme kluky. Je tu několik silných lídrů, jako Milan Lucic. Nebo Matt Hendricks. I když zrovna nehraje, je pro nás nesmírně důležitý. Tihle kluci jsou neocenitelní, pro náš tým mají obrovskou hodnotu. A když se k nim přidají se svými výkony Connor s Leonem, pomůže to,“ dodal Larsson.
„Po tom pátém zápase jsme moc dobře nespali, ale ráno jsme vstali, odletěli domů a trochu zrelaxovali. Někdy vám pomůže dát si na chvíli od hokeje pauzu,“ říká švédský zadák. „V sázce byla celá sezóna, všichni jsme museli dnes být lepší a dokázali jsme to,“ říkal Leon Draisaitl, pětibodový hrdina večera.
„Dnešek byl, s ohledem na výsledek, samozřejmě skvělý. Už v předchozím utkání jsme byli na dobré cestě oklepat se ze dvou porážek a vrátit se na vítěznou vlnu, ale nedotáhli jsme to do konce. Dnes to bylo mnohem lepší, ale ten největší test je teprve před námi. Dnešek musíme nechat za sebou, je potřeba se rychle připravit na tu velkou bitvu, která nás čeká,“ krotil euforii po šestém duelu kouč Todd McLellan.
„Oni se budou snažit na tuhle porážku odpovědět a tvrdě po nás půjdou. My se jim musíme vyrovnat, musíme odehrát náš nejlepší zápas,“ uvědomuje si Larsson, že jej se spoluhráči nečeká nic snadného. „Tahle série je pěkně emotivní a další vášně se ještě určitě rozhoří,“ říká Milan Lucic. „Oba týmy se těší na středu a my jsme vděčni za příležitost, která je před námi,“ dodal známý bouřlivák.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -