- Reklama -

Tvrdá kritika. Kovalčuk se opřel do trenéra

- Reklama -

Fanshop týmu
Útočník Ilja Kovalčuk není potěšen, jak jej hlavní kouč Kings Willie Desjardins využívá.
Pětatřicetiletý Rus působil ve dvou z posledních tři utkání Králů pouze jako zdravý náhradník a nyní dává jasně najevo, že se mu tato taktika příliš nelíbí.
„Je to hrozné,“ rozpovídal se Kovalčuk pro Lisu Dillmanovou z portálu The Athletic. „Je to to nejhorší. Ale Desjardins nenechá hrát ani mladé kluky. Raději využije jen sedm beků, což je jeho nová strategie.“

„Co s tím ale udělám? Je to jeho rozhodnutí a on je tu hlavním koučem – ještě deset zápasů,“ pokračovala zklamaná hvězda. „Zbývá mi jen ukazát mladým, že se takováto věc může stát komukoliv. Musíte pokračovat ve své práci.“
Kalifornský celek se potácí na posledním místě Západní konference a nepomohla mu ani změna trenéra. Nový lodivod lavičky k tomu Kovalčukovi přilíš nevěří.
„Po příchodu Willieho nemám šanci. Hraju jen pět nebo šest minut na zápas,“ postěžoval si Kovalčuk. „V několika střetnutích jsem hrál s Kopitarem a dařilo se nám…Desjardins se však rozhodl, že nás rozdělí,“ uvedl vzdorovitý rodák z Tveru i konkrétní krok, který mu vadí.
Kovalčuk se vrátil do NHL po pěti letech strávených v Rusku, když v létě podepsal s Los Angeles tříletou smlouvu v hodnotě 18,75 mil. dolarů. V této sezóně naskočil do 60 duelů s bilancí 14 gólů a 17 asistencí.
Titulní foto: Icon Sporswire



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -