- Reklama -

TÝDEN V NHL: Kdo spasí Montreal?

- Reklama -

Okamžik týdne

Jevgenij Malkin dosáhl na 1000 bodů v NHL. Rodák z Magnitogorsku odehrál v nejlepší lize světa 850 zápasů s bilancí 391 gólů a 610 asistencí. Ve všech duelech oblékal pouze dres s tučňákem na hrudi. Svůj 1000. bod si připsal forvard Penguins v zápase proti obhájcům titulu z Washingtonu, když přihrál na gól Phila Kessela.
1000. bod Jevgenije Malkina:

Vítězové týdne

Crawford to zavřel a Blackhawks udržují naději na play off. Chicago zvítězilo už pětkrát v řadě, když dokázalo porazit mimo jiné Toronto, Dallas ale také Arizonu, se kterou svádí přímý boj o postup do vyřazovací části. Velká síla tohoto týmu je v útoku, který táhnou americká hvězda Patrick Kane a jeho spoluhráč z reprezentace Alex DeBrincat. Dohromady už vstřelili 79 gólů.
Skvělá zpráva přišla také z brankoviště. Brankář Corey Crawford se dostává zpátky do své staré formy. Rodák z Montrealu předvedl v zápase proti Habs 48 zákroků a vychytal čisté konto. Aktuálně ztrácejí Jestřábí na druhou divokou kartu pět bodů.
Vynikající zákrok Coreyho Crawforda proti Lehkonenovi z Montrealu:

 

Poražení týdne

Montreal Canadiens, kteří jsou celkem milým překvapením sezóny, začínají ke konci základní části ztrácet. Přišli o druhou divokou kartu, na kterou nyní ztrácejí tři body. Habs z posledních pěti zápasů, ve kterých vstřelili pouze osm branek a 20 inkasovali, prohráli hned čtyři. S otřesnou útočnou fází hry musí něco Claude Jullien rychle udělat, jinak můžou jeho svěřenci na play off zapomenout.
Dalším velkým problémem jsou přesilové hry. V téhle statistice patří Montrealu poslední místo v celé NHL s procentuální úspěšností chabých 11,9 %.
Utkání Habs proti Blackhawks, ve kterém nedokázali hráči Montrealu vstřelit branku:

Forma hráčů

Na čele bodování za uplynulý týden jsou hned čtyři útočníci se stejným počtem sedmi bodů a to Brendan Perlini z Chicaga, Johnny Gaudreau hájící barvy Flames, 117 bodový Nikita Kučerov a hvězdný Connor McDavid. Střelecky to nejlépe zvládl Brendan Perlini, který zaznamenal pět branek.
Z českých hráčů si vedli nejlépe Ondřej Palát a David Krejčí, když si oba připsali po třech kanadských bodech.
Brendan Perlini z Chicaga zaznamenal první hattrick v kariéře:

- Reklama -

Zajímavosti

Jordan Staal z Caroliny zaznamenal 500. bod v NHL.
John Tavares, který obléká dres Maple Leafs, si tento týden připsal bod s pořadovým číslem 700.
Další bodová hranice dosažena, tentokrát v podání útočníka Bruins Patrice Bergerona. Jeho bodové konto má nyní hodnotu 800.
Rozhodčí Brian Murphy odpískal svoje 2000. utkání v Národní hokejové lize.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -