- Reklama -

TÝDEN V NHL: Obr zůstává, Laviny útočí, Žraloci chřadnou

- Reklama -

Okamžik týdne

Zdeno Chára prodloužil kontrakt s Bruins. Dvaačtyřicetiletý trenčínský rodák se dohodl s Medvědy na roční smlouvě ve výši dvou milionů dolarů. Dalších 1,75 mil. může slovenský obr vydělat na bonusech.
Chára odehrál v NHL 1 479 zápasů, ve kterých vstřelil 200 gólů a 441 jich připravil svým spoluhráčům.
Zdeno Chára a jeho 200. gól v NHL:

Vítězové týdne

Avalanche spustili lavinu, která má za cíl zastavit se v play off. Hokejisté Colorada tento týden odehráli čtyři zápasy a se skóre 13:4 všechny vyhráli. Klub tak opět drží druhou divokou kartu Západní konference.
Do všech těchto utkání nastoupil brankář Philipp Grubauer, který skvělými výkony drží Varlamova pouze na střídačce. V posledním duelu proti Blackhawks chyběl kromě kapitána Landeskoga i hvězdný Mikko Rantanen, Avs si ale poradili i bez nich.
Fantastický zákrok německého brankáře v barvách Avalanche:

Poražení týdne

San Jose sužují zranění. Sharks chybí Joe Pavelski a zadáci Erik Karlsson s Radimem Šimkem. Těžko říct, jestli za pět porážek v řadě může absence těchto důležitých hráčů, každopádně jestli se chtějí Žraloci naladit na vyřazovací část, měli by zase začít vyhrávat.
Hoří to hlavně v defenzivě, když v každém z předcházejících pěti utkání inkasovali minimálně čtyři branky a to je na tým jako je San Jose netradičně hodně.
Zápas, ve kterém Žraloci vedli 2:1, ale Kings jim ve třetí třetině nadělili tři dárečky do sítě a zápas otočili:

Forma hráčů

Nejvíce kanadských bodů získal v uplynulém týdnu Steven Stamkos z Tampy Bay a nejlepší střelec týdne Kyle Connor hájící barvy Jets. Oba útočníci zapsali osm bodů. Na třetí pozici pak zůstal osamocený Reilly Smith z Vegas s počtem sedmi bodů.
Z Čechů dopadl nejlépe David Pastrňák, který si po návratu do sestavy Bruins ve třech zápasech připsal čtyři body za dva góly a dvě asistence.
První hattrick v kariéře pro Kyla Connora:

- Reklama -

Zajímavosti

Trenér Tampy Bay Jon Cooper dosáhl na své 300. vítězství v NHL.
V této sezóně už padlo 88 hattricků, což je nejvíce od sezóny 2000-01, kdy jich bylo k vidění 93.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -