- Reklama -

TÝDEN V NHL: Pastrňákova a Hertlova hvězda jasně zářila

- Reklama -

Okamžik týdne

Hlavní událostí tohoto týdne bylo bezpochyby All-Star Game. Utkání hvězd se letos konalo v San José a domácí fanoušci měli hned trojnásobnou radost, protože se v týmu Pacifické divize představili hned tři hráči Žraloků.
Do SAP Center dostal pozvánku také český útočník David Pastrňák, který hned při své premiérové účasti ovládl soutěž v přesnosti střelby. Miniturnaj mezi divizemi pak ovládla Metropolitní divize.
Soutěž v přesnosti střelby, kterou ovládl David Pastrňák:

Vítěz týdne

Peter Laviolette se stal tuto sezónu už třetím trenérem, který dosáhl na svou 600. výhru v NHL. Lodivod Nashvillu Predators se dočkal své jubilejní výhry v zápase proti Avalanche. Jeho svěřenci zvítězili 4:1 a držitel Stanley Cupu z roku 2006 tak mohl slavit.
Zápas Nashvillu proti Coloradu, po kterém mohl Peter Laviolette slavit svou 600. výhru v NHL:

Poražený týdne

Poraženým týdne je jednoznačně teď už bývalý GM Edmontonu Oilers Peter Chiarelli, který proslul svými nepříliš povedenými výměnami.
Mezi jeho velké přešlapy se řadí například výměna Taylora Halla, za kterého získal z New Jersey Adama Larssona. Teď už si ale fanoušci Oilers mohou oddychnout, vedení došla trpělivost a Chiarelliho vyhodilo.

Forma hráčů

Úžasnou formu má Tomáš Hertl, který si týden po svém druhém hattricku v NHL připsal další. Povedlo se mu to proti úřadujícím šampiónům z Washingtonu.
Navíc se český útočník stal prvním hráčem v historii San José, který zkompletoval hattrick gólem v prodloužení.
Zápas San José proti Washingtonu, kde jsme se dočkali rovnou dvou hattricků:

- Reklama -

Zajímavosti

Frank Varano se stal třetím nedraftovaným hráčem v historii Panthers, který posbíral čtyři body v jednom utkání.
Mikko Koivu vstřelil svůj 200. gól v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -