- Reklama -

TÝDEN V NHL: Slzy štěstí, dravý Hertl a smutní Jackets

- Reklama -

Okamžik týdne

Patrick Maroon, rodák ze St.Louis, střílí gól v prodloužení sedmého zápasu série proti Dallasu a posílá své Blues do finále Západní konference. Maroon není žádný extra střelec, ale tato postupová branka za tým z města, kde se narodil, bude u Patricka patřit na ta nejvyšší místa. Číslo 161 draftu 2007 odehrálo v play-off NHL 61 zápasů s bilancí 16+16. Teď má Američan už jen jediný cíl – přivést do Missouri Stanley Cup.
Postupový gól Patricka Maroona, při kterém rozbrečel svého syna:

Vítězové týdne

Žraloci zvládli sedmý zápas doma proti Coloradu a slaví postup do finále Západní konference. Velkou měrou k této jízdě Sharks přispívá i český útočník Tomáš Hertl, který už posbíral ve vyřazovací části 14 bodů za devět gólů a pět asistencí. Dalším výrazným faktorem je zlepšená forma brankáře Martina Jonese, který se po špatné sérii s Las Vegas chytl a je znovu oporou svého týmu. Ve finále Západní konference potkali Žraloci tým z Missouri. První zápas ovládl Hertlův tým, když porazil St.Louis poměrem 6-3.
Tomáš Hertl překonal Philippa Grubauera:

Poražení týdne

Tým, který vyřadil Tampu 4-0 na zápasy, končí. Modrokabátníci podlehli v šestém zápase Bostonu 0-3 a můžou vyrazit na mistrovství světa, popřípadě na dovolenou. Hlavní příčinou posledního nezdaru je fakt, že Columbus nedokázal vyzrát na finského Medvěda Tuukku Raska, který pochytal všech 39 střel.
Hráči Columbusu gratulují borcům z Bostonu a jdou si užívat volna:

Forma hráčů

Nejproduktivnějším hráčem tohoto týdne je útočník Sharks Timo Meier s pěti body za dva góly a tři asistence. Na děleném druhém místě jsou čtyři Žraloci – obránce Brent Burns a útočníci Logan Couture, Joe Pavelski a Gustav Nyquist, všichni s počtem čtyř bodů. Nejproduktivnější český hráč je David Krejčí, který v tomto týdnu nasbíral tři kanadské body.
Nádherná akce v podání Timo Meiera:

- Reklama -


Zajímavosti

Logan Couture je šestým aktivním hráčem v NHL, kterému se povedlo vstřelit 10 a více gólů ve dvou play off.
Joe Pavelski vstřelil svůj 48. gól ve vyřazovacích bojích a posunul se na šesté místo před Chrise Druryho v počtu vstřelených branek americkými hráči v play-off.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -