- Reklama -

TÝDEN V NHL: Výbuch Tampy, Crosbyho selhání a střílející Laviny

- Reklama -

Okamžik týdne

128 bodů, 325 vstřelených gólů, nejlepší přesilovka a nejlepší oslabení. Ano tohle je vizitka Blesků z Tampy v základní části NHL. Play off je ovšem jiná soutěž a borci jako Kučerov nebo Stamkos to pocítili na vlastní kůži. Columbus Tampu doslova převálcoval a poslal její hvězdný tým na dovolenou. Skóre 8:19, tragický Nikita Kučerov, nejistý Vasilevskij. Na druhé straně vynikající Sergej Bobrovskij a Matt Duchene, který dokázal, proč si ho Blue Jackets vybrali v rámci trade deadline. Tým z Floridy to zkusí zase příští rok, ale už bez Steva Yzermana v pozici GM. Ten se vrací domů do Detroitu.
Nikita Kučerov v  play off moc hokejového umění neukázal, za to předvedl tento faul na Nutivaaru, za který dostal stopku na jedno utkání:


Vítězové týdne

New York Islanders ukázali v prvním kole, že skvělá základní část nebyla náhodou. Nejlepší obrana v lize povolila Tučňákům pouhých šest gólů ve čtyřech zápasech. Ne nadarmo byl hlavní stavební kámen obrany Robin Lehner nominován na Vezina Trophy, a také na Bill Masterton Memorial Trophy. Skvělou formu má i Jordan Eberle, který vstřelil v této sérii čtyři branky.
Gól Jordana Eberleho, na který mu nahrál Mathew Barzal:

Poražení týdne

Jak už bylo řečeno, Tučňáci vybouchli hned na úvod vyřazovacích bojů. Jedním z hlavních důvodů, proč Pens skončili už ve čtyřech zápasech, byla mizerná forma kapitána Crosbyho, který si připsal pouze jednu asistenci. Právě Pittsburgh je tým, který bez svého lídra neumí vyhrávat. Vzpomeňte na letošní základní část, kdy byl zraněný – Penguins bez něj nedokázali vyhrát skoro žádný zápas.
Tak zase za rok Tučňáci.
Tučnáci pogratulovali hráčům Isles k postupu a mohou vyrazit na dovolenou:

Forma hráčů

Bodování v uplynulém týdnu kralují Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon z Colorada, kteří díky svým bodům pomohli vyřadit vítěze Západní konference Calgary Flames. Z českých hráčů dopadli nejlépe Davidové z Bostonu, oba zapsali po třech bodech.
Mikko Rantanen rozhodl gólem v prodloužení o výhře Avalanche v zápase číslo dva:

- Reklama -


Zajímavosti

Nominace na trofej Franka J. Selkeho: Mark Stone (Vegas Golden Knights), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Ryan O’Reilly (St. Louis Blues).
Nominace na trofej Billa Mastertona: Joe Thornton (San Jose Sharks), Robin Lehner (New York Islanders), Nick Foligno (Columbus Blue Jackets).
Nominace Vezinovu trofej: Robin Lehner (New York Islanders), Ben Bishop (Dallas Stars), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay Lightning).

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -