- Reklama -

Tyler Johnson, promarněná příležitost 29 klubů NHL. Především Minnesoty

- Reklama -

Svojí výškou 175 centimetrů patří v lize k podprůměru. Výkony vyniká nad všechny, minimálně během letošních vyřazovacích bojů. Vedoucí muž kanadského bodování play off Tyler Johnson přitom třikrát zůstal během draftu nepovšimnut, než s ním Tampa Bay uzavřela smlouvu jako s volným hráčem. Vyčítat si to můžou všichni, nejvíce v Minnesotě.
Redaktor Michael Russo z tamního listu Minneapolis Star Tribune připomíná, že rodáka ze Spokane Divoši dva roky po sobě využili k doplnění soupisky pro tradiční turnaj mladých nadějí konaný v Traverse City. Před druhým z nich (tedy v roce 2010) ho pozvali i do svého letního nováčkovského kempu. Nechybělo mnoho a nabídli by mu i smlouvu, jenže Johnson si hned při prvním či druhém střídání na turnaji poranil rameno.
Zájem Wild dočasně ochladl, před vítězem Memorial Cupu z roku 2008 dostal přednost jeho kolega Jared Spurgeon. Johnsonovi bylo doporučeno strávit ještě čtvrtou sezónu ve Spokane ve WHL, což se pro něho ukázalo být výhrou. Se 115 body obsadil druhé místo ve statistikách kanadské juniorské soutěže.

Nabídky z NHL se najednou začaly hrnout, tehdy už jednadvacetiletého útočníka kontaktovalo deset klubů. Vážnější zájem projevily kromě Minnesoty ještě Tampa Bay a Chicago a Johnson začal sepisovat všechny klady a zápory potenciálních zaměstnavatelů. V neprospěch Wild nakonec vyznělo, že v roce 2010 doplnili během úvodních dvou kol draftu své řady o poměrně kvalitní hráče (Mikael Granlund, Brett Bulmer, Johan Larsson, Jason Zucker).


Mohlo by vás zajímat:


Johnson dal zkrátka přednost snazší cestě, u Lightning viděl vyšší šanci na uchycení v sestavě. Budoucnost ukázala, že zvolil dobře. Hned po „přestupu“ mezi dospělé získal se záložním týmem Blesků v Norfolku titul v AHL, ve zkrácené sezóně 2012-13 se představil i NHL a o rok později už byl mezi trojicí finalistů Calderovy trofeje. Letošní výkony není třeba dlouze rozebírat – 15. místo v kanadském bodování základní části, aktuální vedení v tabulkách play off.
A zatímco Lightning bojují s NY Rangers o postup do finále Stanley Cupu, hokejisté Minnesoty už mají po vyřazení ve druhém kole od Chicaga dovolenou.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -