- Reklama -

Tyler Seguin doléčil zranění a vzhlíží k World Cupu

- Reklama -

Tyler Seguin je znovu zdravý a připraven hrát. Nejbližší příležitost dostane na Světovém poháru, na který se moc těší. Čtyřiadvacetiletý útočník byl v minulém ročníku NHL se 73 body (33+40) druhým nejproduktivnějším hráčem Dallasu, nicméně zranění achilovky a lýtkového svalu mu nedovolily sezónu dohrát a po ní ho přinutily k dlouhé rehabilitaci.
„Daří se mi dobře,“ mohl konečně Seguin s úlevou vzkázat fanouškům, když se v pátek objevil na Hokejové akademii Stars. „Bylo to trochu jiné léto, trénování bylo ovlivněno zraněním. Teď se ale cítím skvěle a těším se na Světový pohár.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Seguin nastoupil v play off k jedinému utkání v prvním kole proti Minnesotě. Proti St. Louis nehrál vůbec. Od poloviny května rehabilitoval. Nyní se cítí v pořádku, aby v klidu absolvoval první trénink kanadského národního týmu, který je v plánu na 5. září. Kanada zahájí turnaj 17. září v Torontu.
Další hvězda Stars Jamie Benn, jenž podepsal v létě s klubem novou lukrativní osmiletou smlouvu na 76 miliónů dolarů, měl také zdravotní problém se svalem. Do Světového poháru by měl být v pořádku a všeobecně se očekává, že si zahraje se svým parťákem z Dallasu.
Seguin se chystá ke čtvrté sezóně za Dallas, kam byl 4. července 2013 vyměněn z Bostonu. Podle jeho vlastních slov utekly ty tři roky rychle, ale hodně za tu dobu stihnul naučit. Právě silné přátelství s Jamiem Bennem je jednou z věcí, na kterou je za tu dobu nejvíc hrdý. Stejně jako nominace na World Cup.
„Být vybrán na takovou akci je vždycky pocta, ale sdílet ji je spoluhráčem a kamarádem je skutečně skvělé,“ řekl Seguin. „Dokonce i All Star Game, kam jsme loni jeli spolu, byla výjimečná. Jsem si jistý, že World Cup bude ohromný.“
Seguin Bennovi od srdce pogratuloval k nové smlouvě. „Myslím, že si zaslouží každý dolar. Je to skvělý lídr, spoluhráč a taky skvělý parťák do lajny. Takže jsem za něj měl velkou radost.“
Když se konal v roce 2004 poslední World Cup, bylo Seguinovi jen dvanáct let. Moc si z něj nepamatuje. Co ví, že je to ohromná událost pro hráče i fanoušky.
„Sám nevím, co přesně lidé čekají, jestli hráči ví, co to bude obnášet, nicméně svoje vlastní očekávání stavím hodně vysoko,“ říká dnes čtyřiadvacetiletý forvard.
Stejně se těší na nadcházející sezónu. Jádro týmu Stars zůstalo pohromadě a bude mít znovu ty nejvyšší ambice.
„Je to teď hra mladých hokejistů. Začínám si v těch pětadvaceti letech, co mi brzo bude, připadat trochu starý. Ale těším se. Se zkušeným Danem Humhuisem to bude vzrušující od samého začátku sezóny,“ věří jeden z klíčových mužů Stars.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -