- Reklama -

Tyler Toffoli o volném trhu: Už nechci zažít hraní u dna. Sportovní ambice zájemců budou klíčové

- Reklama -

Fanshop týmuTyler Toffoli v letošní sezoně poprvé ve své kariéře v NHL změnil dres. Stěhoval se z L.A., u nichž vyhrál Stanley Cup, do kanadského Vancouveru. Sedmadvacetiletý hokejista, kterému po skončení ročníku 2019-2020 vyprší kontrakt, se v Kanadě uvedl skvěle – před přerušením soutěže stihl odehrát deset utkání a získal v nich stejný počet bodů.
Po vyhlášení pauzy se Toffoli s manželkou ještě chvíli sžívali s novým působištěm, když však NHL vydala doporučení, aby se hráči vrátili do svých domovů, vyrazili na více než 20 hodin dlouhou cestu autem domů do Kalifornie.
„Zatím jsem si nenastavil budík, takže každý den je jiný, někdy vstanu brzy, někdy si přispím. Většinou začínám tak, že si dám své ranní espresso a koukám se na televizi,“ popsal začátek svého typického „karanténového“ dne forvard Canucks.
„Pak se přesunu do své domácí posilovny, kterou jsem si nedávno dovybavil. Cvičím s činkami, kettlebellem a ve vestě se závažími. Snažím se držet tento rituál a udržovat si motivaci ke cvičení. Což je samozřejmě občas těžké, když nevíme, kdy a zda vůbec sezona bude pokračovat,“ svěřil se zkušený útočník. Dodal také, že k motivaci by mu pomohlo být mezi spoluhráči. Má totiž pocit, že když cvičí v kolektivu, cvičí více naplno.
„Asi to souvisí s mojí soutěživou stránkou osobnosti. Když vidím někoho, jak si nakládá, chci ho překonat.“
Sportovní stránka rozhodne
Novinář Dan Murphy ze stanice Sportsnet, jenž rozhovor s Toffolim vedl, při kladení otázek zmínil, že mu na Twitteru psala velká spoustu fanoušků Vancouveru. Ti ho nabádali, aby předuzávěrkovou posilu jejich týmu uprosil, aby v Kanadě zůstala.
„Hned, co jsem přestoupil do Canucks, tak jsem říkal, že jsem si vždycky užíval hraní ve Vancouveru. Vždycky mě bavilo svojí hrou umlčet místní publikum. Takže když mě do Canucks vyměnili, a podařilo se mi skórovat a měl jsem možnost zažít, jak hlasití dokážou místní být, byl naprosto skvělý pocit.“
Toffoli se samozřejmě nevyhnul odpovědi na otázku, co úspěšná aklimatizace u Canucks může znamenat pro jeho nejbližší budoucnost. Po skončení ročníku 2019-2020 totiž bude neomezeným volným hráčem.
„Peníze jsou samozřejmě jedním faktorem, herní stránka tou druhou. Když jsem se snažil prosadit do NHL, musel jsem se dostat na nadupanou soupisku Los Angeles. Zažil jsem pochopitelně i jejich následný úpadek. Hrát u dna rozhodně nebylo něco, čím jsem si chtěl projít. Takže rozhodně sportovní ambice potenciálních zájemců budou klíčovým ukazatelem,“ uzavřel toto téma Toffoli.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -