- Reklama -

Tým Evropy povede jako kapitán Anže Kopitar, jeho asistenty budou Chára a Streit

- Reklama -

Kapitánem Týmu Evropy na blížícím se Světovém poháru v kanadském Torontu bude útočník Los Angeles Anže Kopitar. Jeho asistenty se stali zadáci Zdeno Chára z Bostonu Bruins a Mark Streit z Philadelphie Flyers.
„Jsem velmi šťastný a nadšený. Je to pro mě velká pocta, protože někteří hráči Týmu Evropy už dělali kapitány v NHL, zatímco já ne. V Los Angeles jsem se jim sice nedávno stal, ale ještě jsem v této roli neodehrál ani jeden zápas. Je to tedy pro mě velká čest,“ sdělil Kopitar.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kopitara si vybrali zástupci Los Angeles v roce 2005 jako jedenáctku draftu. V minulé sezoně si rodák z Jesenice připsal v 81 zápasech 74 bodů za 25 branek a 49 asistencí. Celkem ve 764 duelech v základní části NHL zaznamenal 684 bodů za 243 tref a 441 přihrávek.
S kalifornským klubem vybojoval dvakrát Stanley Cup (2012 a 2014) a v play off zaznamenal v 75 utkáních 64 bodů (20+44). Při obou pohárových triumfech Kings vyhrál i produktivitu vyřazovacích bojů.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V polovině letošního ledna si Králové pojistil služby slovinského centra novou osmiletou smlouvou celkem na 80 miliónů dolarů. O pět měsíců později byl devětadvacetiletý Kopitar jmenován novým lídrem Los Angeles, kapitánské céčko převzal po Dustinu Brownovi.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -