- Reklama -

Tým NHL sídlící v Evropě? Vedení soutěže říká 'ano'

- Reklama -

Fanda NHL
Na občasná klání severoamerických týmů mimo USA a Kanadu jsme si již zvykli. Mohla by ale NHL najít v Evropě trvalý domov? Zástupce komisionáře Bill Daly poskytl médiím zajímavou odpověď.
„Umím si představit, že se to někdo stane? Ano. Umím si představit, že se tak stane v blízké budoucnosti? Pravděpodobně ne,“ řekl druhý nejvyšší muž ligy v rozhovoru pro rozhlasovou stanici TSN 1050.
„Množství hráčů, kteří se narodili a byli odchováni v Evropě, vytváří zájem o naši soutěž v mnoha evropských zemích. Takže to téměř nevyhnutelně směřuje k tomu, že jednou budeme mít týmy i v Evropě,“ pokračoval Daly.




Podle portálu Quant Hockey je v současnosti 30 procent hráčů ze Starého kontinentu.
Daly však jedním dechem poznamenal, že expanze za oceán není v současnosti pro ligu prioritou a to i kvůli logistickým problémům, jež by se musely s rozšířením vyřešit.
„Nemyslím si, že by stačilo vytvořit pouze jeden nebo dva celky. Jednalo by se o vyšší číslo, aby mohly tyto mančafty hrát proti sobě a udělali cestování a rozpis zápasů efektivnější,“ dodal ligový činovník.
NHL není jedinou severoamerickou soutěží, jež s podobnou myšlenkou koketuje. Již delší dobu se s plánem umístění klubu do Evropy netají NFL (National Football League), která však nyní počítá pouze s jedním mužstvem a to v Londýně.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -