- Reklama -

Účetní Scott Foster spasil Chicago a byl vyhlášen první hvězdou utkání

- Reklama -

Pohotovostní brankář Chicaga Scott Foster právě vstřebává minulou noc, v níž nastoupil do zápasu NHL, zastavil všech sedm střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Šestatřicetiletý gólman věří, že mu v nádrži ještě zbývá dost paliva.
„Myslím, že se dostávám do toho nejlepšího,“ žertoval Foster po zápase, v němž Blackhawks porazili Jets 6:2.
Přestože hokej hrál naposledy v sezóně 2005/06 za tým Michiganské univerzity, dokázal zůstat ve formě po dlouhých 12 let.
Nebylo to poprvé, co byl k Blackhawks povolán. Podle svých slov už spěchal na 12-15 utkání, ale vždy to dopadlo tak, že střetnutí sledoval z press boxu, najedl se a zamířil domů. Jenže ve čtvrtek se musel obléci do výstroje poté, co se ve třetí třetině zranil debutující Collin Delia. Toho vyslalo do brány zranění Antona Forsberga, jenž musel odstoupit už během rozbruslení.
„Jsem účetní, takže ještě před pár hodinami jsem seděl doma a pracoval na počítači. Nyní jsem tu před klukama a mám za sebou čtrnáct a půl minuty v NHL,“ zářil.


„Však víte, je to zábava. Očekáváte, že tu bude velký tlak. Jenže já zítra vstanu, obleču si tričko a vyrazím do své obvyklé práce. Jaký tlak tu pro mě je?“ vysvětloval.
„Největší šok byl, když jsem se musel obléct do výstroje a pak už mám black out,“ dodává ke svému prvnímu působení v nejlepší hokejové lize na světě.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -