- Reklama -

Učíte se znovu bruslit, popisuje náročné rehabilitace Semjon Varlamov

- Reklama -

Šest měsíců po operaci kyčle se Semjon Varlamov zase pohybuje s pružností kočky, která mu v sezóně 2013-14 přinesla klubový rekord 41 vychytaných výher. Zatím jsou to jen neformální tréninky, nicméně ruský brankář v nich vypadal velmi dobře. Puky vyrážel jako starý, dobrý „Varly“.
„Cítím se dobře,“ řekl devětadvacetiletý gólman, jenž s ostatními hráči Avalanche zahájí zhruba za týden oficiální přípravu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Je příliš brzy tvrdit, že se v bráně Colorada objeví stejný muž, který před několika lety překonal klubový rekord Patricka Roye, už teď ale lze říct, že Varlamov překonal vážné zdravotní problémy. V minulé sezóně odchytal jen 24 utkání, pak byl zapsán na listinu dlouhodobě zraněných.
„Vypadá, že je v dobré náladě a já mám rád Varlyho v dobré náladě,“ řekl kapitán Avs Gabriel Landeskog. „Hodně z nás by se rádo předvedlo ve formě ze sezóny 2013-14. Varly se tam dostává. Potřebujeme ho zdravého, umí pro nás krást zápasy. Samozřejmě dobře však víme, že aby se nám dařilo, musíme před ním kvalitně bránit.“
Varlamov absolvoval dvě operace, jednu na pravé kyčli, jednu na levé. Měl mezi nimi čtyřtýdenní pauzu. Měly by se tím vyřešit jeho chronické problémy s třísly. Operace prováděl doktor Marc Philippon ve Vailu na konci ledna a na konci února. Varlamov se vrátil k tréninku v plné výstroji zhruba v polovině července.
„Zpočátku, když jsem začínal bruslit, jsem se necítil zrovna dobře,“ vzpomíná rodák ze Samary. „Operace byly náročné. Musíte se znovu naučit bruslit. Teď se ale cítím sebevědomě. Jsem si jistý, že všechna zranění jsou za mnou a já se těším na opravdu dobrou, solidní, zdravou sezónu. Posledních šest měsíců pro mě bylo složité období. Hodně rehabilitací. Jsem šťastný, že jsem kolem sebe měl opravdu dobrý tým. Doktoři a terapeuti, kteří se mnou pracovali, odvedli skvělou práci.“
Během Varlamovových rehabilitací proběhly v klubu určité personální změny, včetně výměny trenéra brankářů Francoise Allairea, jehož nahradil Jussi Parkkila, který s Varlamovem spolupracoval v KHL, ještě když byl teenager. Colorada také podepsalo druhého brankáře Jonathana Berniera, aby nahradilo Calvina Pickarda, jehož si vybralo Las Vegas.
Všichni věří, že budou v příštím ročníku lepší než v té předešlé, kdy bylo Colorado zklamáním sezóny. „Loňský rok je loňský rok, byla to pro nás dlouhá sezóna. Bylo pro mě frustrující sledovat, jak jsme hráli. Ale to už je historie. Nechceme na to víc pomýšlet. Jdeme vpřed. Každý měl možnost dobít baterie. Jsem si jistý, že se všichni na novou sezónu těšíme,“ hlásí Varlamov.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -