- Reklama -

Učitel Sidney Crosby působí na děti jako magnet

- Reklama -

Hokejová škola malých Tučňáků v Pittsburghu má 1 000 členů, přičemž ti nejšťastnější z nich si mohli své úvodní hokejové krůčky prožít s jednou z největších hvězd NHL. Svůj um jim předvedlo zlaté dítě kanadského hokeje Sidney Crosby.
„Je to skvělý hokejový program. Nabízí se nám opravdu hodně dobrovolníků, kteří chtějí pomáhat. Udělali jsme si čas s několika spoluhráči a já doufám, že si to kluci užívají a že si to budou pamatovat. V tomhle věku je důležité si hrát, to jsme měli tehdy všichni stejné,“ říká slavný útočník.


 Hrajte s NHLnews o skvělé ceny! Soutěžní otázku naleznete ZDE.


Na ledě, kde se prohánějí čtyř až šestileté pensylvánské hokejové naděje, pochopitelně převažují dresy, na jejichž zadní straně se vyjímá nápis „Crosby“.
„Bylo to skvělé. Na konci mi podepsal dres. Byla to nádherná zkušenost,“ rozplýval se nad přítomností Crosbyho malý Marcus.
A není se čemu divit. Sedmadvacetiletý forvard patří k nejpopulárnějším sportovcům ve městě, které se řadí mezi americké bašty NHL. Klub, který získal tři Stanley Cupy, má dlouhodobě jednu z nejpočetnějších fanouškovských základen v USA.
Záběry z únorového tréninku hvězd Penguins s dětmi (nenechte si ujít závěr):

Hráči Pens jsou pro mnohé tamní děti největšími idoly. Velké pozdvižení tak způsobila i přítomnost gólmana Marca-Andrého Fleuryho.
„Je to vždycky zábava. S dětmi je to takový ten pravý hokej s úsměvem, kdy vás nic netrápí. Jsem tu, aby měli motivaci, aby nás viděli, a já jim přeju, aby u hokeje vydrželi a byli vytrvalí. A třeba se tím také jednou budou živit,“ říká třicetiletý brankář.
Pittsburghu se důkladná práce s mládeží vyplácí. Podle rozsáhlého průzkumu společnosti Public Policy Polling z roku 2011 jsou Penguins mezi fanoušky ve věku 18-29 let nejpopulárnějším sportovním týmem v Pensylvánii.
Reportáž redaktora Českého rozhlasu Františka Kuny si můžete poslechnout zde:

Titulní foto: Sarah A.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -