- Reklama -

Udrží Columbus své ruské hvězdy? Kekäläinen bude řešit zapeklitou situaci

- Reklama -

Fanshop týmuColumbus Blue Jackets jsou stále víceméně považovaní za otloukánka soutěže. A není se čemu divit, za 18 let se probojovali do play-off pouze čtyřikrát a nikdy nevyhráli ani jedinou sérii ve vyřazovacích bojích. Byť s příchodem drsňáka Johna Tortorelly na trenérský post se zvedly výkony i ambice týmu, některým hvězdám to přesto nemusí stačit. V zámoří se spekuluje o tom, že ruské opory Artěmij Panarin a Sergej Bobrovskij uvažují o změně adresy.
Blue Jackets před touto sezónou prodloužili smlouvy s realizačním týmem včetně generálního manažera a jeho zástupce. Vyslali tak jasnou zprávu, že kouč Tortorella má klid na práci. Mužstvo výtečně doplnil před loňskou sezonou Panarin, jenž sbíral v průměru více než bod na zápas. Jenže šestadvacetiletý Rus s cap hitem šest milionů dolarů začíná podle vyjádření některých insiderů trucovat. Současná smlouva mu bude končit po příštím ročníku.
Ruský šikula se měl rozhodnout pozdržet jednání o novém kontraktu a premiérově vyzkoušet příští léto volný trh. Což staví GM Columbusu Jarma Kekäläinena do velmi nepříjemné pozice. Několik klubů podle experta TSN Darrena Dregera podalo za Panarina nabídku, od Modrokabátníků ale slyšeli „ne“.
První Evropan ve vedení zámořského týmu se nevzdává naděje, že by účastníka Světového poháru udržel ve svém kádru. „S Artěmijem máme skvělý vztah,“ ujišťoval začátkem září na tiskovce.
Vítěz Gagarinova poháru s Petrohradem prý odevzdal seznam klubů, kam by si případně přál být vyměněn. Údajně mají být na vrchu celky z New Yorku, Floridy a Los Angeles. Panarinův agent však toto popřel.


Kekäläinen reálně čelí hrozbě, že o ceněného hráče přijde příští rok bez náhrady. Pokud by operoval s tím, že by za ušetřené peníze pod platovým stropem pořídil náhradu za ruského křídelníka, mohli by být k mání ottawští Mark Stone a Matt Duchene, Anders Lee z Islanders, Jeff Skinner z Buffala nebo Wayne Simmonds z Flyers. Samozřejmě za předpokladu, že žádný z těchto forvardů neprodlouží kontrakt se svým dosavadním klubem.
Bobrovského nejistota
Bobrovskij získal v dresu Columbusu dvě Vezinovy trofeje. Na týmový úspěch s Columbusem však stále čeká. Nyní má jeho smlouva hodnotu 7,45 milionů dolarů a končí po ročníku 2018-2019. Spekuluje se, že Bobrovskij by akceptoval nový kontrakt ve výši blízké 10,5 milionů dolarů za sezonu, což platí Canadiens Careymu Pricovi. Příliš ale nepřesvědčil v play-off což by vysvětlovalo, proč vedení Modrokabátníků nenabízí takové peníze, jaké by si představoval, byť je dvojnásobným vítězem Veziny a vstupuje do ideálního brankářského věku.


Pokud by Kekäläinen nenašel při jednání s ruským strážcem svatyně společnou řeč a ani se mu nepodařilo jej vyměnit, vyzkouší si někdejší brankář Philadelphie trh s volnými hráči. Novou jedničku by ale GM na volném trhu hledal jen velmi obtížně.
Z hráčů, kteří připadají v úvahu, jmenujme Mikea Smithe z Calgary, Pekku Rinneho z Nashvillu nebo Semjona Varlamova z Colorada. Jenže Smithovi bude 37 let a Rinnemu 36, což by z nich dělalo pouze krátkodobá řešení. Varlamov je sice stejný ročník jako „Bob“, jenže trpí na častá zranění, která nahnula jeho pozici u Avalanche.
Pokud chce Columbus udělat další krok ve svém vývoji, musí jeho vedení co nejdříve reagovat a vyřešit situaci obou těchto ruských hvězd.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -