- Reklama -

Ukázněná hra se Pittsburghu vyplatila. Tahle série nás hodně prověřila, říká Sullivan

- Reklama -

Trpělivost přináší růže. Penguins se na postup přes Ottawu nadřeli, nakonec se jim to ale v sedmi zápasech povedlo. Důležité bylo, že hráči Pittsburghu zůstali soustředění a trpěliví. Vítězství 3:2 ze druhého prodloužení sedmého utkání z nich pak podruhé za sebou učinilo vítěze Východní konference. Zanechali za sebou soupeře, který se uměl dostat protivníkům pod kůži.
Nejdůležitější ze všeho prý byla trpělivost na puku. „Musíte se ujistit, že nebudete puky zbytečně ztrácet. Nesmíte zbytečně tlačit na zakládání akcí. Můžete toho hodně napovídat, ale nakonec musíte jít a provést to na ledě. Myslím, že jsme v tomto směru odvedli výbornou práci,“ říká Sidney Crosby.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na druhou stranu moc nescházelo a tahle opatrná taktika se mohla Pittsburghu vymstít, jak naznačuje Ron Hainsey. „Několikrát jsme dnes byli možná až moc umírnění. Vím, že byly okamžiky, kdy jsem hrál jen na jistotu, místo abych se snažil s ostatními něco vytvořit. Chvílemi to vypadalo, že jsme hráli až moc bezpečně.“
Nakonec to všechno vyšlo. Pittsburgh nehrál podle názorů odborníků vůbec špatně ve středním pásmu, které bývá kritické. Kde měli Penguins problémy, to bylo generování ofenzivy.
„Nepřeháněli to s forčekováním,“ myslí si Hainsey. „Napadali s jedním a půl člověkem a snažili se číst, kam půjde první přihrávka. Celou sérii jsme se snažili co nejvíc držet puk.“

V útočném pásmu se Pittsburghu začalo dařit až ve čtvrtém zápase. Vrcholu dosáhli Tučňáci v šestém duelu, kdy vyslali na bránu soupeře 75 střel, z toho 46 jich mířilo mezi tyče. Také ve čtvrtek to byla slušná kanonáda – 71 střel celkem, z toho 42 na bránu Andersona.
„Od zápasu číslo čtyři jsme začali hodně věcí dělat správně,“ myslí si Hainsey. „Hráli jsme opravdu tak, jak jsme chtěli hrát. Odehráli jsme velmi dobrý šestý zápas, věci jen nešly podle našich představ. Tak to někdy chodí. Někdy prostě nejste za svou práci odměněni. Ve čtvrtek to bylo těsné z obou stran. Ani nemyslím, že jsme měli tolik šancí, ale vytrvali jsme a dokázali jsme to.“
Elitní hráči, jakou jsou Sidney Crosby, Jevgenij Malkin nebo Phil Kessel, rádi tvoří hru. Proto jsou tak dobří. Fakt, že se v celé sérii kontrolovali, byl důležitý.
„Jsem hrdý na naší partu hrdý za nezlomnost, kterou po celou dobu prokazovali,“ říká trenér Mike Sullivan. „Když hrajete proti takovému týmu, vyžaduje to disciplínu, správné krytí puku mezi modrými čárami. Tahle série nás hodně prověřila.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -