- Reklama -

Ukončíme to, věří v Tampě. Rangers jsou ale mistři v bojích o přežití

- Reklama -

Hráči Tampy Bay vědí dobře, jak obtížné je vystrčit New York Rangers z play off. Už několikrát letos i loni předvedli dokonalé zmrtvýchvstání, Henrik Lundqvist je králem sedmých zápasů. Přesto by rádi sérii s tímto soupeřem už neprotahovali a za stavu 3:2 ji v šestém duelu na vlastním ledě ukončili.
„Chceme využít naší výhody a víme, že to bude náročné,“ řekl v pondělí útočník Lightning Brenden Morrow. „Eliminační zápasy jsou vždycky nejtěžší. Nicméně chceme uspět a hrát svou hru. Vždycky chceme posílat puky do brány a střílet góly.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nebude to snadné. Rangers jsou mistři v boji o přežití. Jezdci vyhráli posledních šest zápasů, které byly šestým nebo sedmým duelem série play off. Takto úspěšní jsou od loňského sedmého duelu úvodní série s Philadelphií Flyers. Letos dokázali obrátit stav 1:3 proti Washingtonu Capitals. Tak jako loni proti Pens, pátý, šestý i sedmý duel série zvládli!
„Nemyslím, že nám minulost nějak pomůže,“ říká centr Rangers Derek Stepan. „Známe situaci, ve které jsme. Musíme být nadále sebevědomí. Musíme prostě dorazit do Tampy a urvat to tam, abychom si vybojovali další zápas.“
Naprosto ojedinělé statistiky má z těchto utkání Henrik Lundqvist. Ve zmíněných šesti posledních utkáních, které byly číslem šest nebo sedm v sérii play off, má průměr obdržených branek 1,13 a úspěšnost zákroků 96,5 procent. Centr Lightning Brian Boyle si před švédským brankářským králem nějaké zápasy zahrál, takže ví, co očekávat.
„Určitě to bude náročný zápas,“ řekl Boyle, které v létě 2014 přestoupil z New Yorku do Tampy Bay. „Už předešlé zápasy byly těžké. Musíme se s tím srovnat a odstartovat svěží. Musíme se vyrovnat s naší zoufalou situací.“

Tampě hraje výborně rusko-česko-americká řada „trojčat“. Tu je radost sledovat. Kučerov, Palát a Johnson po ledě doslova létají. Konečně se ale chytil i Steven Stamkos. Tradiční kanadský kanonýr dlouho hledal střeleckou mušku, poslední čtyři duely však čtyřikrát skóroval a je znovu hrozbou.
Širokou střeleckou základnu ocenil také trenér Joe Cooper. „Musíte mít široký kádr. Naštěstí to tak máme. Začíná to u gólmana Bena Bishopa, pak přes modrou čáru a podívejte se na náš útok… Když máte víc než jeden útok, který jen nebrání, ale umí vytvořit na soupeře tlak, je to dvojitá hrozba a velký důvod toho, proč vedeme 3:2,“ zdůrazňuje kouč Blesků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -