- Reklama -

Únava nemůže být omluvou, play off už pro nás začalo, hlásí Anže Kopitar

- Reklama -

Když mířili jako vítězové Stanley Cupu po sezóně do Bílého domu k Baracku Obamovi, zkrátili vlasy, oholili vousy, pořádně se upravili. Anžeho Kopitara jsme poslední roky zvyklí vídat s porostem na tváři, což platilo mimo jiné proto, že odehrál spoustu zápasů v play off. A k němu zarostlé tváře patří. Dlouhé pochody pohárovými boji však znamenaly také hromadu zápasů navíc a velkou únavu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jen za poslední tři ročníky odehrál Anže Kopitar v play off 64 utkání. Skoro sedm desítek zápasů, to je téměř jedna celá sezóna navíc. To je hromada vousů, ale taky kupa únavy. V době, kdy normální hráči odehráli tři sezóny, odehráli borci z Los Angeles skoro čtyři ročníky.
Také proto se letos hvězda Kings rozjížděla pomaleji. Kopitar se prvních dvaceti utkáních hodně trápil, bodoval málo, nestíhal se vracet. Byl u spousty inkasovaných gólů. Probral se na přelomu prosinec a ledna, kdy v sedmnácti utkáních nasbíral 25 bodů. Vylepšil i čísla v plus minus, ačkoli s -4 zůstává stále jedním z nejhorších hráčů v týmu. Například spoluhráč Tyler Toffoli má +21.
„V poslední několika letech jsme odehráli opravdu hromadu hokeje,“ uvědomuje si hráč, kterého nazval Wayne Gretzky po Sidneym Crosbym a Jonathanem Toewsem třetím nejlepším hokejistou současné National Hockey League. „Na druhou stranu to ale nemůžeme brát jako omluvu. Ani já to nechci používat jako výmluvu.“
Kings stále bojují o play off. V náročné Západní konferenci nemají nic jistého. Momentálně jsou se 74 body devátí, osmé Calgary má na chlup stejně bodů. Hra Králů bohužel podlého v poslední době velkým výkyvům. Na přelomu ledna a února prohrálo Los Angeles deset utkání z dvanácti, pak se rozjelo k šňůře osmi výher za sebou. Bohužel konec února znovu nezastihl obhájce Stanley Cupu v dobré formě, když třikrát prohráli.

Výkony Anžeho Kopitara budou v závěru základní části pro LA jedním z klíčů k případnému postupu. Sedmadvacetiletý slovinský hokejista má potřebné fyzické parametry, je šikovný, umí hrát i směrem dozadu. V produktivitě už se postupně prokousal se 49 body na druhé místo v týmu, lepší je pouze Jeff Carter (50).
Pokud se povede mužstvu postoupit, všichni víme, že v play off Los Angeles ožívá. Dovede v něm neskutečné věci a nikdo si nemůže být před družinou Darryla Suttera jistý. Play off je pro tenhle tým výzva, se kterou si umí poradit. „Hrajeme tuhle hru, protože ji milujeme. Samozřejmě hrajete rádi ty důležité zápasy. A tahle část sezóny už pro nás začala,“ uvědomuje si význam závěru základní části Kopitar.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -