- Reklama -

Uplynulý měsíc v NHL patřil brankářům, vklínil se mezi ně jen útočník Jiří Hudler

- Reklama -

Tradiční anketu o nejlepší hráče měsíce v National Hockey League ovládli brankáři Andrew Hammond (Ottawa) a Devan Dubnyk (Minnesota), mezi které se vklínil jen český útočník Jiří Hudler (Calgary).


Vstupte do světa statistik NHL


Titul první hvězdy měsíce března byl přiřčen Hammondovi. Náhradní brankář Senators skutečně zářil tou největší silou. V polovině února naskočil při marodce v ottawském brankovišti do NHL a během posledních šesti týdnů byl jednoznačně nejlepším hráčem kanadského klubu.
Bylo neuvěřitelné, co tenhle sedmadvacetiletý chlapík na úvod svojí kariéry v nejprestižnější hokejové soutěži předvedl. Hammond v prvních dvanácti zápasech inkasoval jen dvě nebo méně branek a vyrovnal tak rekord NHL, který před 77 lety vytvořil Frank Brimsek.
V březnu měl bilanci deseti výher, jedné porážky v základní hrací době a jedné prohry po samostatných nájezdech. „Hamburglar“, jak nové hvězdě Sens přezdívají, udržel průměr 2,09 branky na utkání a úspěšnost zákroků měl rovných 93 procent.
Kouzlo rodáka z White Rock skutečně zafungovalo. Ottawa, která se zdála být v jednu chvíli zcela mimo hru, je najednou devátá a s odstupem tří bodů na osmý Boston sní stále svůj sen o play off. Senátoři mají navíc vůči Bruins jeden zápas k dobru.
Jednatřicetiletý Jiří Hudler má za sebou nejlepší měsíc ve své zámořské kariéře. Tedy alespoň co se bodového zisku týče. V patnácti březnových zápasech nasbíral útočník Calgary celkem 23 kanadských bodů, více než kdokoliv jiný v National Hockey League za tento měsíc. Zároveň byl nejlepší i v počtu přihrávek – třináct.

Olomoucký rodák bodoval ve dvanácti utkáních, v devíti z nich dokázal skórovat a měl tak výrazný podíl na tom, že Flames v březnu vybojovali devět výher. V dalších třech zápasech pak získali alespoň bod a v tabulce Západní konference se vyšplhali na sedmé místo. Hudler prožívá skvělou sezónu. Momentálně osmý nejproduktivnější hráč soutěže nastřádal 71 bodů (29+42) v 74 zápasech.

- Reklama -

Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Osmadvacetiletý Dubnyk si vysloužil ocenění pro třetí hvězdu měsíce března jedenácti výhrami ve čtrnácti zápasech, v nichž dosáhl průměru 1,78 inkasovaného gólu a úspěšnost zákroků měl 94,2 procenta. Divochům pomohl i k sérii deseti venkovních vítězství v řadě (čtyři z nich zaznamenal již v únoru), kterou stanovili klubový rekord.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -