- Reklama -

Utkání hvězd NHL už zná své kapitány

- Reklama -

Lídry týmů pro letošní Utkání hvězd National Hockey League, které se odehraje v neděli 25. ledna v Columbusu, byli jmenováni útočník Blue Jackets Nick Foligno a centr Chicaga Jonathan Toews.
Vedení soutěže zároveň zveřejnilo jména hráčů, kteří se při prestižním setkání nejlepších hokejistů planety představí v roli asistentů. Toews bude mít k ruce útočníky Ryana Getzlafa (Anaheim) a Ricka Nashe (NY Rangers, v letech 2002-12 byl hráčem Columbusu).
Folignovi budou sekundovat zadák Drew Doughty (Los Angeles) a forvard Patrick Kane (Chicago). „Drew a Patrick jsou vynikající hráči, prostě světová extratřída. Oba vyhráli Stanley Cup,“ chválí své asistenty Nick Foligno.
Domácí výběr (Team Foligno), který vyjede na led Nationwide Arena (kapacita haly: 18.500 diváků) v tmavých dresech, povede ze střídačky hlavní kouč obhájce Stanleyova poháru z Los Angeles Darryl Sutter se svým realizačním týmem. Tým Toews bude mít na starost trenér Peter Laviolette a jeho nejbližší spolupracovníci z organizace Nashville Predators.
Soupisky obou celků budou opět sestaveny podle formátu, který připomíná dětské hokejové zápasy. O složení mužstev totiž budou rozhodovat kapitáni a jejich asistenti, kteří si vyberou jednotlivé hráče bez ohledu na to, z jakých jsou konferencí. Tento výběr se uskuteční dva dny před hlavním zápasem a živě ho bude přenášet televize.
„V dětství jsem si při hraní hokeje na ulici vybíral svůj ‚Tým Foligno‘, byl jsem totiž mezi kamarády nejstarší,“ zavzpomínal Foligno na léta prožitá v rodném Buffalu. „Prohlížel jsem si seznam nominovaných hráčů a myslím si, že při výběru nemohu udělat chybu. Všichni jsou to hodně dobří hráči.“
Foligno byl do Utkání hvězd vybrán společně se svými klubovými spoluhráči brankářem Sergejem Bobrovským a útočníkem Ryanem Johansenem. „Byl jsem nadšený už jen z toho, že mě nominovali. Je mi velkou ctí být kapitánem v Utkání hvězd. Je to pro mě něco výjimečného. Budu se snažit vykonávat tuto funkci co nejlépe,“ míní Foligno.
„Jsem skutečně poctěn. Podívejte se na všechny ty hráče, se kterými budu hrát. Celá ta představa, všechno to bude úžasné. Je to skutečně úžasný pocit, být kapitánem v Zápase hvězd, který se hraje v našem městě. Beru to z největší pokorou.“
Nick Foligno věří, že se All Star víkend v hlavním městě amerického státu Ohia po všech stránkách vydaří. „Je to skvělá příležitost představit Columbus jako skvělé hokejové město. Doufám, že vyberu kvalitní tým, který se popere o vítězství,“ dodává na závěr.
Foto/Photo by: Amanda Bowen, Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -